Elfyn Evansi stiilinäide tunamullusel Walesi rallil.Foto: Red Bull Content Pool
WRC
20. august 2020, 11:28

Kolmaski tiitlipretendent tahab kodust rallit: see on WRC-le hädavajalik

Kui juulis teatati, et MM-sarjaga liitub tänavuseks hooajaks Rally Estonia ja eile sai paika see, et hooaja lõpetab Belgias sõidetav Ypres'i ralli, siis koroonaviiruse tõttu otsustati ära jätta Walesi etapp. Üldarvestuses teist kohta hoidev Elfyn Evans loodab siiski, et kodune võidukihutamine WRCst ei kao.

Tõsi, nii optimistlik Toyota piloot pole, et näeb vaimusilmas ette, kuidas ralli tänavu imekombel naaseb, jutt käib eelkõige järgmistest hooaegadest. 31aastane waleslane usub, et kodune võidukihutamine on hädavajalik, et sarjas säiliks mitmekesisus.

"Muidugi tahaksin, et MM-sari tuleks 2021. aastal Walesi tagasi. Ja siinkohal pole tegu pelgalt patriotismiga. Suurbritannia ralli on väga eriline. See on teistsugune võrreldes kõikide teiste etappidega ning kõik naudivad seda katsumusterohket võidukihutamist Walesis. MM-sari vajab mitmekesisust ning Suurbritannia ralli võimaldab seda. Seega loodan väga, et see säilitab MM-sarjas koha [järgmisteks aastateks]," lausus Evans portaalile DirtFish.

Walesi ralli on kuulunud MM-sarja selle käivitumisest saadik ehk 1973. aastast. Tänavu jääb see aga 53 aasta jooksul esmakordselt ära –1967. aastal ei toimunud suurüritust suu- ja sõrataudi tõttu. Mõistagi on waleslasele selline teadmine tagasilöögiks.

"Loomulikult on kodusest etapist ilmajäämine suur pettumus. See on alati mu aasta kõrghetk. Kuid praegune periood on erandlik ning peame olema õnnelikud, kui kuskilgi rallit sõita saame. Keskendume sellele, mis meil on, mitte sellele, mida pole. Paistab, et paljud asjad on veel lahtised, seega peame kõik võimalused ära kasutama. Igal rallil tuleb anda endast parim, sest me ei tea, millise lahenduse see [tänavune MM-sari] leiab. Tegin hooajale oma parima alguse, kuid isegi lühendatud kalendrit arvesse võttes on veel palju minna. Mõnedes oludes on mul Yarisega vähe kogemust. Peame kiiresti õppima ja parimat lootma," selgitas Evans.

Kolme etapi järel juhib MM-sarja kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier, kes on kogunud 62 silma. Järgnevad Evans (54), Thierry Neuville (42) ja Kalle Rovanperä (40). Valitsev maailmameister Ott Tänak on viies (38).