Elfyn Evans Foto: AFP/Scanpix
WRC
21. august 2020, 14:25

Eelmisel Rally Estonial vigastada saanud WRC staar: enam me sama viga ei tee

Autoralli maailmameistrivõistluste hooaega suurepäraselt alustanud Elfyn Evans ootab pikisilmi endale tuttavat Rally Estoniat ning on eelmisest kogemusest palju õppinud.

Järgmisel nädalavahetusel ka Lõuna-Eesti rallil startiv Evans kinnitas, et ootab võistlemist väga.

„Paus on olnud pikk ja ootan väga võistlemist. Võtame seda kui viimast soojendust, et saada meeskonnaga tagasi võistlusrütmi,“ vahendab motorsportuk.org Evansi sõnu Lõuna-Eesti ralli kohta . „Katsetame seal erinevaid seadistusi ning võtame võistlust kui suurt testisessiooni.“

Mullu tegi Evans Rally Estonia ühe hüppe järel maandumisel seljale liiga ning pidi seejärel kolm MM-etappi vahele jätma. Walesist pärit rallimehel on intsident meeles ning ta kinnitas, et sellest tulenevalt tehakse omad korrektuurid.

„Ralli algas hästi ja näitasin muljetavaldavaid katseaegu, kuni korjasin üles seljavigastuse, mis ei lasknud kõike välja panna,“ meenutas Evans. „Sellegipoolest saime häid kogemusi, mis Tunduvad eriti praegu väga kasulikud. Osad sõitjad tunnevad veel Eesti teid, kuid olen õnnelik, et võistlesin siin eelmisel aastal. Eesotsas tuleb kindlasti tihe võitlus.“

Evans täpsustas ka seda, mida ta teeb seekord teisiti, et mullune vigastus ei korduks.

„Kui võtta hüpete puhul liialt hoogu maha, ei saa olla konkurentsivõimeline. See konkreetne hüpe on oma raskusastme poolest tuntud - nüüd aga tunneme seda kohta ja sama viga ei tee,“ kinnitas Evans.