Tanel KangertFoto: Tiina Kõrtsini
Jalgrattasport
21. august 2020, 15:11

Eesti rattaäss Tanel Kangert sõlmis lepingu Austraalia tipptiimiga

Eesti profirattur Tanel Kangert sõidab järgmised kaks aastat Austraalia tipptiimis Mitchelton-Scottis.

„Tiim kontakteerus minuga juba aastaid tagasi ning see projekt on minu jaoks alati põnev tundunud,“ kommenteeris 33aastane eeslane tiimi pressiteates. „Näen ennast uues tiimis sarnases rollis nagu viimastel aastatel ikka: suurtuuridel olen tugisõitja ja nädala pikkustel tuuridel püüan ise tulemust. Naudin suurtuure. Ma pole parim mäkke ronija ega temposõitja, aga meeskonnaliikmena tahaks taas võita.“

Tiimi spordidirektor Matt White sõnas, et eestlane värvati suuresti kogemuse tõttu.

„Ta on kuulunud Tour de France’il ja Giro d’Italial triumfeerinud meeskondadesse. Mistahes suurtuuri võidumõtetega alustades pead leidma tasakaalu nooruse ja kogemuse vahel. Kangert pole veel kaugeltki vana, kuid tal on palju kogemusi. Pinge all on ta väga usaldusväärne, inimesena tore ja sobib seega meie võistkonda väga hästi,“ kommenteeris White.

Kangert alustas profikarjääri Ag2r-is, sõitis aastatel 2011-18 Kasahstani tiimi Astana värvides ning viimased kaks hooaega veetis ta USA võistkonnas EF Pro Cycling.

Tunamullu sai eestlane Tour de France'i üldarvestuses 16. koha. Kahel korral on ta Giro d’Italia lõpetanud üldarvestuses 13. ning Vuelta 11.kohaga.