Anett KontaveitFoto: Martin Ahven
Tennis
23. august 2020, 19:20

TUBLI! Kontaveit võitis Cincinnati turniiri avaringis vana paarismängukaaslast (3)

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 20.) võitis Cincinnati turniiri avaringis Daria Kasatkinat (WTA 68.) 6 : 3, 6 : 1.

Anett Kontaveit sai kõrgetasemelisel turniiril 12. asetuse ja 24aastase eestlanna avaringi vastane oli Daria Kasatkina. Kontaveit ja Kasatkina on mänginud mitmel korral üheskoos paarismängu, näiteks möödunud suvel jõudis duo Prantsusmaa lahtistel kolmandasse ringi.

Kontaveit oli mängu alguses viivuks hädas ja jäi kiiresti 0 : 2 kaotusseisu, kuid terves edasises matšis loovutas ta venelannale vaid kaks setti. Väga hästi toimis Kontaveidi serv, tema esimese servi protsent oli 68 ja ta lõi 7 ässa. 55 minutit kestnud kohtumise lõppnumbrid olid 6 : 3, 6 : 1.

"Läks paar punkti ja geimi aega, et mängu sisse saada. Tundsin end hästi. Serv töötas ja kõik oli hästi," sõnas Kontaveit peale mängu. "Mul olid Palermos head mängud ja hea turniir, see andis mulle enesekindlust. Ootan väga edasisi matše."

Üksikmängus olid nad varem vastamisi läinud korra, kui 2017. aasta Wimbledoni tenniseturniiri avaringis võitis eestlanna Kasatkinat skooriga 6:3, 6:2.

Kontaveit läheb teises ringis vastamisi ameeriklanna Danielle Collinsi (WTA 53.) ja šveitslanna Jil Belen Teichmanni (WTA 54.) vahelise kohtumise võitjaga. Kolmandas ringis oleks üheks Kontaveidi tõenäoliseks vastaseks kogenud tšehhitar Petra Kvitova (WTA 12.)

Traditsiooniliselt Cincinnati linnas toimuv turniir kolis tänavu New Yorki, et vähendada tennisistide reisimist ja sellega seotud riske. Samadel väljakutel algavad septembri keskel Ameerika lahtised. Kahel viimasel aastal on Kontaveit jõudnud Cincinnati tenniseturniiri kolmandasse ringi. 

19:14

"Läks paar punkti ja geimi aega, et mängu sisse saada. Tundsin end hästi. Serv töötas ja kõik oli hästi," sõnas Kontaveit peale mängu. "Mul olid Palermos head mängud ja hea turniir, see andis mulle enesekindlust. Ootan väga edasisi matše."

19:12

Kui esimene sett kestis täpselt pool tundi, siis teises läks vaid 25 minutit.

19:11

Sellega murdus Kasatkina moraalselt. Kontaveit võttis järgmised kolm setti kindlalt ja kokkuvõttes eestlannale 6 : 3, 6 : 1 võit!

19:08

Kasatkina sai kätte ühe geimi ning oli väga lähedal Kontaveidi servi murdmisele. Kuid eestlanna jäi ellu ning läks 3 : 1 ette.

18:54

Ka kommentaator tõdeb, et äkki kulunuks enne järgmist ringi ära mõnevõrra tugevam vastane. Teisalt pole matš veel läbi ja vara veel juubeldada.

18:53

12 asetusega Kontaveit teeb hetkel läbi kvalifikatsiooni turniirile pääsenud Kasatkinaga, mida ise tahab. Esimene sett kestis vaid pool tundi, teist setti alustas ta kohe murdega ning enda pallingu hoidmisega. 2 : 0 Kontaveidile.

18:48

Kuigi venelanna võtab suure vaevaga ühe geimi, siis oma pallingut hoiab Kontaveit väga kindlalt. Esimene sett 6 : 3 eestlannale.

18:42

Hetkel valitseb väljakut eestlanna. Ta on löönud juba viis ässa, sellal kui venelanna esimese servi protsent on alla 50%. Kontaveit ees 5 : 2

18:37

Kontaveit näitab võimu! Venelanna ei saa oma pallingul punktigi ning Kontaveit juhib 4 : 2.

18:34

Kontaveit hoiab väga kindlalt oma servi ja seis 3 : 2!

18:32

Tere õhtust ka tennisefännidele! Kontaveit ja Kasatkina on kümmekond minutit väljakul olnud.

Avageimis ei suutnud Kontaveit oma servi hoida ja Kasatkina kasutas teise murdepalli ära. Venelanna suutis ka enda pallingut napilt hoida ja sai sisse 2 : 0 edu. 

Kuidas Kontaveit võitles visalt. Kõigepealt hoidis ta kindlalt enda pallingut ja siis suutis ka Kasatkinat murda. Seis viigis 2 : 2!