Thierry Neuville.Foto: Aldo Luud
Auto-Moto uudised
23. august 2020, 11:36

Neuville: pole mõtet võrrelda end Tänaku või Rovanperäga

Hyundai rooli keerav Thierry Neuville sõnas kahe esimese katse järel, et on olnud veidi raskustes, kuid teise katsega võib enam-vähem rahule jääda. Belglane nentis, et aegu vaadates pole mõtet end võrrelda Ott Tänaku või Kalle Rovanperäga, sest eestlane ja soomlane on siinsete radade tundmises oluliselt paremad.

Neuville sai Lõuna-Eesti ralli avakatsel kirja viienda aja, temast jäid ettepoole nii katse võitnud tiimikaaslane Ott Tänak kui ka kolm Toyota meest: Kalle Rovanperä, Sebastien Ogier ja Elfyn Evans. „Tegin esimesel katsel vea ega aktiveerinud oma käike. Kui sellest aru sain, oli selle katse päästmiseks juba veidi hilja,“ nentis hetkel viiendat kohta hoidev belglane.

Teise katse kohta sõnas Neuville, et see kukkus juba paremini välja ja rõõmustada võib selle üle, et Evansile ning Ogier’le kaotas ta väga vähe. Samas tunnistas Neuville, et päris rahule teise katse sooritusega jääda ei saa ning teda vaevab üks mure: nimelt ei usalda ta oma märkmeid. „Oleksin pidanud olema veel kiirem, aga selle pärast me olemegi siin. On hea, et saame siin tunnetuse kätte.“

Konkurentidest rääkides ütles belglane nii: „Saan vaadata ainult Elfyni ja Sebastieni aegu ning nemad olid kahel esimesel katsel kiired. Oti ja Kallega võrdlemine ei oleks realistlik, sest nad teavad neid radasid palju paremini.“

Vahepealse koroonaviirusepausi kohta rääkis 32-aastane rallisõitja, et kuigi võistelda ei saanud, on ta siiski korralikult testimas käinud ja auto võõraks pole jäänud. Pärast Lõuna-Eesti rallit ootab Neuville’i koos teiste rallitippudega ees Rally Estonia, mille kohta Belgia mees hetkel veel suurt arvata ei osanud. Kahe Eestis toimuva ralli vahepeal kavatseb Neuville tööd edasi teha ja uueks kihutamiseks valmistuda, perega puhkamiseks tal eriti aega ei jää.