Sebastien Ogier.Foto: Aldo Luud
WRC
23. august 2020, 14:08

Ogier tegi Eesti teedele komplimendi: need on veel kiiremad, kui arvasin

Lõuna-Eesti rallil kihutav Sebastien Ogier ütles, et Ott Tänaku kiirus kodustel radadel pole üllatav, ent Toyota mehed püsivad mängus. Eesti teede kohta nentis Ogier, et need on teda üllatanud, sest on veel kiiremad, kui ta oleks oodanud.

Avakatsel sõitis kuuekordne maailmameister välja kolmanda aja, teisel katsel oli neljas. „Hommikul olin liiga ettevaatlik, raske oli kaarti usaldada. Siinsed teed on veelgi kiiremad, kui arvasin,“ rääkis Ogier. Esimese katse kordusena sõidetud kolmanda katse kohta sõnas prantslane, et seekord olid rajal sees päris korralikud vaod, mis tegid sõitmise keerulisemaks ja seda eriti tema jaoks, sest ta läks kolmandal katsel rajale esimesena.

Nelja katse järel hoiab Ogier kolmandat kohta ja on olukorraga laias laastus rahul. „On normaalne olnud. Kõige tähtsam on olla siin ja teenida kilomeetreid. Tulemused polegi nii olulised, tähtsam on tunnetus kätte saada. Hea, et siin on kohal MM-sarja arvestuse esiviisik, sest see on hea võrdlusmoment, et hinnata oma kiirust. Püsime mängus ja see loeb,“ muljetas Ogier, kelle kaotus Tänakule oli nelja katse järel 16,2 sekundit.

MM-sarja arvestuses esikohal olev rallisõitja lisas, et on oma masinaga rahul ja millegi üle kurta pole. Samas nentis ta, et konkurents on muutunud nii tihedaks, et isegi kõige kiirema autoga ei pruugi sa välja sõita esimest kohta.

Septembri esimesel nädalavahetusel toimuvale Rally Estoniale ei osanud Ogier veel väga ette vaadata, ent oli kindel selles, kes on ralli favoriidiks. „Ei ole suurt üllatust selles, et Ott on täna siin kiire. Ootasime seda ja ta on seda ka olnud. Kusjuures ta ütles mulle, et siinseid teid ta väga ei tunnegi, Rally Estonia teed on talle palju tuttavamad! Seega pole kahtlustki: Ott on favoriit,“ ütles Ogier.