Karsten Warholm näitas, et maailmarekordi ületamine näib olevat ainult aja küsimusFoto: AP/Scanpix
Kergejõustik
23. august 2020, 17:29

VIDEO | TOHOH! Viimasel tõkkel koperanud Warholm jooksis läbi aegade teise aja, Mägi lõpetas neljandana

Viimasel tõkkel koperdanud Karsten Warholm oli Stockholmi Teemantliiga etapil erakordselt lähedal 400 m tõkkejooksu maailmarekordi purustamisele.

24aastane norralane läbis Stockholmi teemantliiga etapil tõketega staadioniringi ajaga 46,87, millega tal jäi puudu vaid üks kümnendik maailmarekordi parandamisest. Sealjuures koperdas kõigi aegade edetabelis teise aja jooksnud Warholm viimasel tõkkel. Üheksanda ja kümnenda tõkke vahel tegi ta tavapärase 13 asemel 15 sammu ning pidi tippima, et tõkkest üle saada.

Enne võistlust oli Warholmi tippmark möödunud aastal Zürichis joostud 46,92. Maailmarekordit hoiab enda käes jänki Kevin Young, kes 1992. aastal läbis Barcelonas staadionringi ajaga 46,78.

Vahetult pärast jooksu pani Warholm end kirja ka poolteist tundi hiljem toimunud 400 meetri distantsile ning võitis sellegi ala. 24aastane norralane läbis staadioniringi igati korraliku 45,05ga.

Tugevas jooksus osales ka Rasmus Mägi, kes jäi enda isiklikule rekordile alla täpselt sekundiga. Aeg 49,40 andis eestlasele Warholmi ning prantslaste Wilfred Happio ja Ludvy Vaillanti järel neljanda koha.

Teemantliiga etapil võistles teinegi eestlane. Mari Klaup osales 100 m tõkkejooksus, kus ta lõpuajaks jäi 13.98. Isiklikule rekordile 0,17 sekundiga alla jäänud eestlanna oli jooksus seitsmes, võitis itallanna Lumionas Bogliolo ajaga 12,88