Bayerni vasakäär Kingsley Coman viiv enne 1 : 0 värava löömistFoto: AP/Scanpix
Jalgpall
23. august 2020, 23:55

BLOGI | Bayern pani hooajale kuldse punkti ja krooniti Meistrite liiga võitjaks

Jalgpalli Meistrite liigas krooniti sellel hooajal võitjaks Müncheni Bayern, kes alistas finaalis 1 : 0  Pariisi Saint-Germaini. Bayern tuli Euroopa tugevaima jalgpallisarja võitjaks kuuendat korda, sealjuures tänavusel hooajal ei kaotanud nad Meistrite liigas mitte ühtegi mängu.

Eelnevates ringides 3 : 0 Lyoni Olympique’i ja 8 : 2 Barcelona purustanud Bayern alustas finaali kõrge pressi ja survega, kuid esimesed väga teravad võimalused teenis PSG. 

Paaril korral sai üritada Kylian Mbappe, kuid Pariisi klubi parima võimaluse sai Neymar, kes 20. minutil pääses silmitsi vastaste väravavahi Manuel Neuriga, kuid ei suutnud palli temast mööda mängida. Vaid minut hiljem lõi Bayerni suurim täht Robert Lewandowski palli kümnelt meetrilt posti. Kuigi omad võimalused olid veel mõlemal meeskonnal, siis avapoolajal väravaid ei nähtud.

Teise poolaja algus meenutas mängu esimesi minuteid. Bayern surus kõrgelt ja PSG-l oli probleeme enda väljakupoolelt väljasaamisega, kuid sellel korral õnnestus sakslastel surve ka väravaks realiseerida.

Bayerni paremakaistja Joshua Kimmich andis tsenderduse tahaposti, kuhu PSG oli unustanud Kinglsey Comani. Prantslasel polnud probleeme palli peaga võrku toksamisega ja 59. minutil kirjutati tabloole 1 : 0. Sealjuures on väravalööja Coman Pariisis sündinud ning PSG kasvandik.

Kuigi PSG-l tekkis veel väravavõimalusi, parim neist Marquinhosel, siis rohkem kolle Meistrite liiga finaalis ei nähtud. Bayern tegi tänavu kuldse kolmikduubli, sest varasemalt olid nad võitnud koduse Bundesliga ja karika.

Bayerni võit oli teenitud, sest nad võitsid tänavu kõik üksteist Meistrite liiga matši. Seda pole varasemalt suutnud ükski teine klubi. Lisaks löödi neis kohtumistes kokku 43 väravat, millest on enamat suutnud vaid 1999/2000 hooajal pallinud Barcelona. Samuti lõpetasid nad ära Saint-Germani seeria, kes oli enne finaali skoorinud 34s järjestikuses Meistrte liiga mängus.

Bayern mängis Meistrite liiga finaalis 11. korda, millest kuuel korral on karikas enda pea kohale tõstetud. Nende varasemad võidud olid pärit 1974., 1975., 1976., 2001. ja 2013. aastast.

PSG - Müncheni Bayern 0:1 (0:0)
59. Kingsley Coman

00:33
Eigo Kaljurand
23:53
Eigo Kaljurand

LÄBI! MÜNCHENI BAYERN VÕIDAB 2019/2020 HOOAJA MEISTRITE LIIGA!

23:51
Eigo Kaljurand

Kas see oli PSG viimane võimalus? Mängida on veel kaks minutit ja nüüd on hoopis Bayernil karistuslöök vastase kasti joonelt.

23:50
Eigo Kaljurand

OI-OI-OI! PSG pallid lihtsalti ei lähe täna sisse. Mbappe annab Neymarile, kes lükkab palli värava ette, aga Choupo-Moting ei suuda ära lüüa.

23:48
Eigo Kaljurand

Mängule lisati viis lisaminutit! Kas PSG suudab mängu tagasi tulla?

23:48
Eigo Kaljurand

Neymar mängib palli Mbappele, kes on värava ees täiesti üksi, kuid ei suuda taaskord palli Neuerist mööda lüüa. Teisalt poleks ka vahet olnud, sest prantslane oli väga-väga selges suluseisus.

23:45
Eigo Kaljurand

Bayern vahetab 86. minutil, kui väga hea mängu teinud Thiago tuleb puhkama ja teda asendab Tolisso.

23:44
Eigo Kaljurand

PSG seis on raske, sest mäng ei lippa kohe üldse. Ka Kurzawa võtab enda nimele kollase ja pigem on pall nende väljakupoolel. Aga sisetunne ütleb, et ühe väga hea võimaluse PSG veel saab.

23:42
Eigo Kaljurand

Coutinho lööb ja läheb väga-väga napilt mööda.

23:41
Eigo Kaljurand

Jookseb 84. minut, vahepeal korjasid PSG poolelt Neymar ja Thiago Silva kollased. Viimane võttis maha Lewandowski, mistõttu saab Bayern 25 meetrilt karistuslööki proovida.

23:40
Eigo Kaljurand

Pariislased teevad veel vahetusi. Bernat ja Di Maria tulevad välja, platsile tulevad Kurzawa ja Choupo-Moting.

23:32
Eigo Kaljurand

Mbappe võtab mitu Bayerni meest ette, jõuab kasti, kuid otsustavalt hetkel kaotab palli. PSG tahaks vast penaltit, kuid oli sama pehme kukkumine nagu Comanil esimesel poolajal. Pool minutit hiljem sai kaugelt proovida Neymar, kuid see pall läks selgelt mööda. Väga hea tempoga mäng!

23:31
Eigo Kaljurand

PSG-lt teine vahetus. Ander Herrera välja, sakslane Julian Draxler sisse.

23:30
Eigo Kaljurand

MARQUINHOSE VÕIMALUS! Di Maria annab geniaalse passi brassile, kes ei suuda palli paarilt meetrilt Neuerist mööda lüüa. Tuchel on pingil maruvihane, sest PSG taas raiskas.

23:28
Eigo Kaljurand

Bayern ründab isuga ja meeskond jätkab ka eduseisus kõrge pressi tegemist. Tuleb nende peatreenerit Hans-Dieter Flicki kiita, sest paljud meeskonnad andnuks 1 : 0 eduseisus initsiatiivi käest. Väljakule tuuakse ka värskeid jalgu. Väravalööja Comani asemel tuleb platsile Perisic ning Gnabryt asendab Coutinho, mängida on veel umbes 20 minutit.

23:23
Eigo Kaljurand

PSG juhendaja Thomas Tuchel reageerib olukorrale ja toob 65. minutil platsile Marco Verrati, kes peab poolkaitses asjad korda ajama.

23:22
Eigo Kaljurand

Coman saab samast kohast uuesti üritada, kuid seekord jalaga. Prantslase löök siiski ebaõnnestub ja Thiago Silva klaarib palli värava eest. Aga PSG kaitse oli paariks minutiks totaalses kaoses.

23:20
Eigo Kaljurand

Videopilti ka väravast. PSG kaitseliin on täiesti sassis, sest nende paremkaitsja Kehrer jäi üksi sisuliselt kolme Bayerni mehe vastu.

23:19
Eigo Kaljurand

Bayern keerutab ja keerutab, kuniks Joshua Kimmich paneb tsenderduse tahaposti, kuhu unustati Coman täiesti vabaks, kellel pole probleemi pall peaga võrku toksata. Coman skooris kasvatajaklubi vastu. Klassika!

23:17
Eigo Kaljurand

KINGLSEY COMAN! BAYERN JUHIB 1 : 0!

Loe rohkem