Paide linnameeskonna peatreener Vjatšeslav Zahovaiko.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
24. august 2020, 20:33

Zahovaiko enne Paide ajaloolist mängu: „Väike võbin on sees.“

2009. aastal Eesti jalgpalli meistriliigasse tõusnud Paide linnameeskond jõuab neljapäeval olulise teetähiseni, kui Vilniuses peetakse sealse Žalgirisega oma ajaloo esimene euromäng.

„Euroopa liiga on klubi jaoks väga suur asi. Tahame kindlasti väärikalt esineda ja pääseda järgmisesse ringi,“ kinnitas meeskonna kapten Andre Frolov esmaspäevasel pressikonverentsil. Žalgiris on viimasel kolmel aastal lõpetanud Leedu liiga teisena, kuid Paide vastase ees aukartust ei tunne.

„Meid ootab ees hoopis teise tempoga mäng, kui oleme Eestis harjunud. Kuna meeskonnas pole kogemust välismängude näol, siis ei oska hetkel hinnata, kui hästi suudame oma asjad ära teha. Ootan seda ka ise põnevusega,“ lausus Paide peatreener Vjatšeslav Zahovaiko.

„Tunne on mõnus, väike võbin on sees,“ lisas Zahovaiko, kelle sõnul võeti õppust Florast, kes kaotas euromängu penaltiseerias, milleks nad eraldi ei valmistunud. „Eelistame õppida teiste vigadest. Harjutame treeningul ka penalteid, ma ei pea seda varjama. See on üks stsenaariumidest, miks mitte seda läbi proovida.“

Peatreeneri sõnul on meeskonna üldine vorm hea, kuid suure tõenäosusega jääb kohtumisest eemale Kristofer Piht ning kindlasti ei osale Kevin Kauber. Ülejäänud mehed on terved ja valmis.

„Kui ma Paidesse tulin, siis pandi eesmärgiks euromängudele jõudmine. Nüüd oleme siin. See on klubi ajaloo suurim mäng ja oleme seda väga oodanud,“ tõdes alates 2017. aastast linnameeskonnas mängiv Frolov. „Meil on küllaltki head võimalused, aga saame aru, et Žalgiris on tugev ja aastaid Euroopas mänginud. Aga meilgi on oma kvaliteet olemas ja kui teeme enda poolt väga hea mängu, siis on meil võimalus edasipääsuks.“