James Hardeni juhitud Rockets loopis mängus OKC vastu 58 kaugviset, millest tabati 23.Foto: USA TODAY/Scanpix
Korvpall
25. august 2020, 09:05

VIDEOD | Kaugvisete rekordi teinud Rockets kaotas Thunderile, idakonverentsis selgus kolmas edasipääseja

Korvpalliliigas NBA jätkati play-off mängudega, õhtu kõige tasavägisemas vastasseisus alistas Oklahoma City Thunder 117 : 114 Houston Rocketsi ning viigistas nelja võiduni peetava seeria 2 : 2. Idakonverentsis selgus kolmas teise ringi pääseja, kui Miami Heat alistas kuivalt Indiana Pacersi.

Houston Rockets tegi kohtumises Thunderiga uue NBA play-offide rekordi, kui mängus loobiti peale 58 kolmepunktiviset. Kui esimesel kolmel veerandil suutis Houston tabavate kaugvisetega initsiatiivi hoida, siis viimasel 12 minutil kaugvisked enam ei sopsanud ja vastu võeti 114 : 117 kaotus. Ilma vigastatud Russell Westbrookita mänginud Rocketsi parim oli 32 punkti ja 15 resultatiivset söötu andnud James Harden, OKC-d vedas tagapaar Dennis Schröder ja Chris Paul, kes tõid vastaval 30 ja 26 silma.

 

Järgmisesse ringi pääses Miami Heat, kes alistas Indiana Pacersi 99 : 87 ja võitis seeria kuivalt 4 : 0. Miami veduriks oli 23 punkti vedanud sloveen Goran Dragic, Indiana poolelt viskasid küll kolm meest üle 20 punkti, kuid vahetusmängijad suutsid kamba peale panustada vaid kolme silmaga. Neljanda asetusega play-offi pääsenud Pacers kukkus esimeses ringis välja juba viiendat hooaega järjest.

 

Ühe võidu kaugusel edasipääsust on ka ida- ja läänekonverentsis esimese asetuse saanud Milwaukee Bucks ja Los Angeles Lakers. Bucks alistas Giannis Antetokounmpo 31 punkti, 15 laupalli ja 8 resultatiivse söödu toel 121 : 106 Orlando Magicu ning juhib seeriat 3 : 1. Bucks läheks edasipääsu korral kokku Miamiga, idakonverentsi teises poolfinaalis kohtuvad Boston Celtics ja Toronto Raptors, kes alistasid varasemalt 4 : 0 vastavalt Philadelphia ja Brooklyni.

Los Angeles Lakers purustas Portland Trail Blazersi 135 : 115, võitjate võtmemängija oli taaskord LeBron James, kes lisaks 30-le visatud punktile andis ka 10 söötu. Sealjuures tabas mees viskeid platsilt 83% tabavusega. Kaotajate edukaim oli 20 punkti ja 13 lauapalliga bosnialane Jusuf Nurkic.