WRC-masinatel jääb tänavu Saksamaa maalilistel teedel sõitmata.Foto: Imago/Scanpix
WRC
25. august 2020, 10:08

Täna teatatakse järjekordse MM-ralli ärajätmisest. Korraldaja: meil pole võimalik tagada, et piletita inimesed ei pääseks alale

Mitme ralliportaali, sealhulgas Dirtfishi, sõnul teatavad Saksamaa MM-ralli korraldajad täna etapi ärajätmisest.

Kui Saksamaa WRC-etapi korraldajad plaanisid kulude kokkuhoiu ja koroonapandeemia hirmus võistelda Baumholdi sõjaväeterritooriumil, siis Dirtfishi andmeil pani üritusele kabelimatsu omavalitsuse karmid piirangud. 

"Viimastel nädalatel oleme teinud head ja konstruktiivset koostööd Saarimaa liiduvabariigi, kohaliku võimu ja Saksa Bundeswehriga," ütles Saksamaa Autoklubi ADAC juht Thomas Voss. "Kahjuks ei luba nõuded meil rallit korraldada. Vastavalt määrustele lubataks rallialale siseneda maksimaalselt 350 ininimesel."

"See number on päris julge ja kuna osalejad on juba selle arvu sees, siis pole meil võimalik MM-etappi korraldada. Lisaks on Baumholdi piirkonna ümbermõõt umbes 80 kilomeetrit. Korraldajana pole meil võimalik tagada, et ala oleks turvatud selliselt, et loata inimesed ei pääseks sinna ega rikuks sellega ametlikke määrusi," jätkas ta.

Saksamaa WRC-etapp on MM-kalendris alates 2002. aastast. Sealsetel nõudlikel asfaldikatsetel on seni edukaim olnud üheksakordne autoralli maailmameister Sébastien Loeb, kes võitis võistluse aastatel 2002–2010 kaheksa korda järjest.

Ralli ärajäämine oleks suur hoop ka Ott Tänakule, kes on sealsel asfaldil võitnud viimasel kolmel aastal. Lisaks Saksamaa rallile jäid koroonapandeemia tõttu tänavu ära ka Tšiili, Argentiina, Portugali, Keenia, Soome, Uus-Meremaa, Walesi ja Jaapani etapid. 2020. hooaeg jätkub järgmisel nädalavahetusel Eestis, peale mida sõidetakse veel Türgis, Sardiinias ja Belgias.