Anett Kontaveit.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
25. august 2020, 23:15

Kontaveit: tunnen end mängude ajal rahulikumalt. Saan detsembris 25, küllap on aeg täiskasvanum olla

Cincinnati WTA turniiri kolmandas ringis tulemusega 6 : 3, 6 : 3 tšehhitari Marie Bouzkova (WTA 48.) alistanud Anett Kontaveit (WTA 20.) leiab, et ta on viimastes matšides suutnud jääda märksa rahulikumaks, mis täidavad heades esitustes kindlasti oma osa.

Tänase võiduga jäi eestlanna väga rahule. Ta tõi oma mängu juures välja hea servi ning agressiivsuse.

"Kindlasti olen [rahul]. Tunnen end väljakul hästi ja enesekindlalt ning usun, et lähen järjest paremaks. Ootan eesseisvaid matše väga. Mängisin oma mängu. Olin agressiivsem, haarasin initsiatiivi ja servisin väga hästi, mis tuli kindlasti kasuks," lausus Kontaveit.

Pärast koroonaviiruse levikust tingitud mängupausi lõppu osales eestlanna esmalt kodusel Merko Cupil, kus toimusid matšid kõvakattega väljakul, seejärel lendas Palermosse, kus mängis liivaväljakutel, nüüd on ta aga USAs, kus toimuvad kohtumised taas kõvakattega väljakutel. Üleminek ühelt kattelt teisele Kontaveiti liialt ei häiri.

"Ma ei tunne, et üleminek väga raske oleks. Mulle on raskem minna kõvakattega turniiridelt liivaväljakutele," selgitas eestlanna.

Viimasest üheksast matšist on Kontaveit võitnud kaheksa. Kaotusega pidi ta leppima ainult Palermo turniiri finaalis. Eestlanna usub, et ta on varasemaga võrreldes rahulikum, ent suurt muutust ta oma mängu sisse pole toonud.

"Tunnen, et olen väljakul rahulikum ja enesekindlam ning suudan end rohkem usaldada. Arvan, et saan paljude asjadega paremini hakkama, aga ma pole oma tehnikat muutnud või midagi sellist teinud," sõnas Eesti esireket.

24aastane Kontaveit tõdes ka, et nüüdseks peaks tal olema kogemusi varutud piisavalt, et näidata küpsemat mängu.

"Ma ei oska midagi välja tuua, kuid saan detsembris 25aastaseks, seega küllap on aeg suureks kasvada ja täiskasvanum olla," ütles Kontaveit naerdes.

Augusti lõpus algavad USA lahtised, eestlanna usub, et motiveeritus tuleb juba sellest, et tegu on väga suure turniiriga.

"Ma arvan, et suurteks slämmideks on lihtsam end motiveerida ning nendeks valmis olla, sest seal on nii palju kaalul," selgitas Kontaveit.

Cincinnati turniiri veerandfinaalis kohtub ta aga kas Naomi Osaka (WTA 10.) või Dajana Namstrenka (WTA 25.). Mõlemad vastased on eestlanna sõnul küllaltki sarnase mängustiiliga.

"Nad on mõlemad väga agressiivsed mängijad, neil on tugevad löögid. Saab raske olema, kuid olen uuteks matšideks valmis," lausus Kontaveit.