Los Angeles Lakersi mängijad pole sel hooajal enam nõus platsile naasma.Foto: Kim Klement/Scanpix
Korvpall
27. august 2020, 10:10

MIS SAAB? Kaks NBA meeskonda pole nõus hooaega lõpuni mängima

Korvpalliliigas NBA on toimumas protestid ja võib juhtuda, et hooaeg jääb sootuks pooleli. Kas see juhtub, on veel lahtine, aga igatahes on kahe meeskonna mängijad otsustanud, et nemad sel hooajal enam väljakule ei jookse.

Ööl vastu tänast jäeti ära kõik kavas olema pidanud kolm play-off mängu, sest õhtu esimeses vastasseisus asusid kohtumist boikoteerima Milwaukee Bucksi mängijad. Boikoti põhjuseks oli asjaolu, et möödunud pühapäeval tulistas Kenosha linnas üks politseinik mustanahalist meest Jacob Blake'i, kes jäi tulistamise tagajärjel halvatuks.

Bucksi mängijad teatasid, et soovivad boikotiga tõmmata tähelepanu USA-s valitsevale rasside ebavõrdsele kohtlemisele, õiglusele ning ihkavad kutsuda esile muutusi.

Pärast Bucksi otsust hakkasid liikuma jutud, et teisedki NBA meeskonnad on boikotiks valmis. Kas boikotid piirduvad aga vaid mõne mänguga või jääb terve hooaeg katki? Portaal bleacherreport vahendas täna, et juhtuda võib neist kahest viimane, sest väidetavalt on Los Angeles Lakersi ja Los Angeles Clippersi mängijad omavahel maha istunud ja otsustanud, et nemad sel hooajal enam väljakule ei tule. Sellise infoga tuli välja USA spordireporter Shams Charania, kelle sõnul viidi hääletused läbi kõikides meeskondades ning kõik ülejäänud tiimid olid nõus hooajaga jätkama.

Lakersi ja Clippersi otsus ei pruugi aga automaatselt tähendada seda, et hooaega lõpuni ei mängita. ESPNi reporteri Adrian Wojnarowski sõnul võis kahe Los Angelese meeskonna otsus olla omamoodi „hääletus“, kuid see ei pruugi olla lõplik otsus. Wojnarowski lisas, et ilmselt täna õhtul kavas olevaid mänge niikuinii ei peeta, sest kogu situatsioon on väga emotsionaalne ning asjaga seotud osapooled vajavad rahunemiseks aega.