Bucksi ja Magicu mängu täna öösel ei peetud.Foto: Kevin C. Cox/Scanpix
Korvpall
27. august 2020, 13:55

Teised meeskonnad said NBAs boikotti alustanud tiimi peale pahaseks

Ööl vastu tänast asuti korvpalliliigas NBA protesteerima rassilise diskrimineerimise vastu ning ära jäeti kõik mängud. Kuigi mängijad paistavad kõik boikoteerimisega nõus olevat, tekitas boikotti alustanud tiimi käitumine konkurentides ka pahameelt.

Eesti aja järgi täna öösel pidid NBA play-off'is kohtuma Milwaukee Bucks ning Orlando Magic. Kui oli käes aeg anda mängu avavile, ei olnud aga Bucksi mängijaid näha ja nii läksid tagasi riietusruumi ka Magicu mehed. Väidetavalt olevat Bucksi üksi liider George Hill pidanud oma meeskonnale väga veenva kõne, et mängu boikoteerimine on rassilise diskrimineerimise vastu õige samm. Hilli sõnavõtt oli põhjustatud möödunud pühapäeval toimunud tulistamisest, kus politseinik avas mustanahalise mehe pihta tule, tulistades teda seitse korda. Jacob Blake jäi ellu, aga on ilmselt elu lõpuni halvatud.

Kas Hilli kõnest või millestki muust inspireeritud Bucksi mängijad boikoteerisidki mängu ja nendega ühinesid teisedki tiimid, kes oleksid pidanud eile väljakule jooksma. Ent Bucksi meeste käitumine tekitas kuulujuttude järgi teistes meeskondades ka pahameelt.

ESPN vahendas, et kui mängude asemel peeti mängijate koosolekut, oli seal teiste hulgas väga pahane olnud Los Angeles Lakersi staar LeBron James. Väidetavalt pahandas Jamesi ja veel mitmeid teiste klubide mängijaid asjaolu, et Bucksi mehed ei andnud oma boikoteerimise otsusest kellelegi teada ja jätsid nii teised meeskonnad justkui pimedusse. James olevat selle pärast pahandanud, sest ilmselt oleksid teised tiimid kohe boikotiga kaasa läinud, ent nüüd jäid nad justkui kaasalohiseja rolli. ESPNi väitel oli James mängijate koosolekul häälekalt nõudnud, kuidas nüüdsest olukorrast kõik koos edasi peaks liikuma.