Vjatšeslav Zahovaiko (vasakul) ega Kristjan Pelt neljapäeval Žalgirise vastu ei saanud.Foto: Erki Parnaku
Jalgpall
27. august 2020, 23:41

BLOGI | KOLMEST NULL: Paide kaotas Leedu ja Levadia Fääri saarte hõbedameeskonnale

Jalgpalli Euroopa liiga esimeses eelringis pidas oma ajaloo esimese euromängu Paide Linnameeskond, kes kaotas võõrsil 0 : 2 Vilniuse Žalgirisele. FCI Levadia ja Fääri saarte meeskonnaga B36 kohtumine läks lisaajale, kus Eesti klubi sai valusa 3 : 4 kaotuse. Kuna möödunud nädalal alistas FK Suduva penaltidraamas FC Flora, siis seni on Eesti klubid kaotanud kõik kolm tänavust euromängu.

Paide Linnameeskonna peatreener Vjatšeslav Zahovaiko usaldas Vilniuse Žalgirise vastu algkoosseisu ainult Eesti mängijad, kuid avaminuteil see edu ei toonud. Koduväljakul pallinud Leedu tiim alustas marulise survega, mis kandis vilja juba 9. minutil. Paremkaitsja Saulius Mikoliunas tsenderdas palli kasti ja Paide kaitsjaid suutis ennetada Žalgirise tipuründaja Andrija Kaludjerović, kes vajutas palli jõuga võrku.

Teenitud värava järel Žalgiris rahunes ja Paide pääses paremini mängu. Heast kohast pääsesid löögile Henri Anier ja Edgar Tur, kuid esimese soorituse pareeris väravavaht ja teise kaitsjad. Kuid 32. minutil harutas Žalgiris Paide kaitse taaskord lahti.

Liviu Antal mängis serblase Kaludjeroviciga seina ja pääses Mait Toomiga silmitsi. Korra Rumeenia koondist esindanud 31aastane Antal sellist võimalust kasutamata ei jätnud ja lõi palli Toomi jalgevahelt sisse. Seisuga 2 : 0 avapoolaeg ka lõppes.

Teisel poolajal oli Žalgiris väga lähedal kolmanda värava löömisele. Korra käis pall Joseph Saliste jalast oma värava postis, mitmel korral päästsid meeskonna Mait Toome suurepärased tõrjed. Kuigi Zahovaiko tõi teisel poolajal platsile ründava orientatsiooniga Edrisa Lubega, Bruno Caprioli ja Deabeasi, siis suurepäraseid võimalusi Paidel ei tekkinudki. Korra sai nimetatutest viimane 7 meetrilt peale lüüa, kuid selle soorituse võttis ära Leedu satsi kollkipper Martin Berkovec.

Avavärava autor Kaludjerovic näitas klassi kohtumise lõpus, kui saatis kauglöögi posti, mis jäi ka mängu viimaseks heaks väravavõimaluseks. Euromängude debüüdi teinud Paide pidi leppima teenitud 0 : 2 kaotusega, sealjuures tegi Žalgiris 21 pealelööki Paide 7 vastu.

Vilniuse Žalgiris - Paide Linnameeskond 2:0 (2:0)
9. Andrija Kaludjerovic, 32. Liviu Antal

Levadia pidi Fääri saartel hakkama saama mitme põhitegijata. Eelnevatel aastatel teenitud mängukeeldude tõttu jäid kohtumisest eemale Bogdan Vaštšuk ja Robert Kirss, õigeks ajaks ei saanud viisat tehtud ukrainlane Juri Kolomojets ega kamerunlane Aime Gando Biala, lisaks jäi viimasel hetkel kohtumisest eemale Igor Žurahhovski.

Kohtumise algust valitsesid külalised. Algkooseisu edutatud 17aastane Artjom Komlov andis 19. minutil vasakult äärelt tsenderduse penaltipunkti, kust sai vajutada Markus Jürgenson, kuid väravavaht tegi väga hea tõrje. Vaid kolm minutit hiljem sai sama mees samast kohast uuesti proovida.

Levadia ründaja Manucho tõmmati vastaste kastis maha, mistap kohtunik määras 11 meetri karistuslöögi. Lööma läks Jürgenson, kes saatis palli posti. Kuigi avapoolajal kukkus mõlemale tiimile veel poolvõimalusi, siis väravaid esimese 45 minuti jooksul ei nähtud.

Teisel poolajal läks mõlema meeskonna väravasoon lahti. 52. minutil sai Mark Oliver Roosnupu hea eeltöö järel palli Karl Rudolf Õigus. 21aastane poolkaitsja saatis lihtsa pettega kaitsja kohvile ning virutas palli kümnelt meetrilt püüdmatult võrku.

Järgnevaid minuteid valitses Tallinna tiim ja Levadia teine värav näis aja küsimus, kui ühtäkki oli tablool Torshavni B36 2 : 1 eduseis. 72. minutil unustati nurgalöögi ajal vabaks taanlasest ründaja Sebastian Pingel ja neli minuti hiljem lasti samal mehel taas peaga skoorida, seekord mänguolukorrast.

79. minutil suutis Levadia viigistada, kui Komlov tsenderdas kasti madala palli, mis sai kaitsjast rikošeti ja kukkus Trevor Elhi jalale, kes virutas selle ühe puutega etteposti. Mängu normaalaeg lõppes seisuga 2 : 2 ja meeskondi ootas lisaaeg. Seda oli mängitud 11 minutit, kui Levadial õnnestus taas mängu juhtima minna.

Kruglov saatis Roosnupu suunas pika palli, kust see sai kaitsjast puute ning jäi kasti vabaks. Manucho suutis kehaga Fääri saarte mängijad eemale suruda ja palli jõuga vastase kollkiprist mööda lüüa.

Kuid viimane sõna jäi Fääri saarte möödunud aasta hõbedameeskonnale. 107. minutil mängiti nurgalöök lahti, Mellemgaard tsenderdas ja Samuelsen toksas palli peaga sisse. Vaid mõni minut hiljem tahtsid Levadia mängijad penaltit, kui Elhi pääses väravavahiga silmitsi, kes ta jalust maha sõitis. Kuid Šoti kohtunik Donald Robertson olukorras viga ei näinud. 

Kui B36 lõi esimesed kolm väravat nii-öelda teiselt korruselt, siis 113. minutil näidati, et suudetakse ka maast mängida. Otšigava kaotas kahevõitluse Pingelile, kes lükkas nahkkera värava ette Agnarssonile, kes lõi selle tühja võrku. Kohtumine lõppes seisuga 4 : 3 ja sellega päädis ka Levadia tänavune euroteekond.

TorshavnI B36 - Tallinna FCI Levadia 4:3 (0:0)
72., 76. Sebastian Pingel, 107. Ragnar Samuelsen, 113. Hannes Agnarsson - 52. Karl Rudolf Õigus, 79. Trevor Elhi, 101. Manucho

23:38
Eigo Kaljurand

Senine Eesti klubide saldo: kolm mängu, kolm kaotust. 

23:38
Eigo Kaljurand

LÄBI! Fääride teine meeskond B36 tõmbas skooriga 4 : 3 Levadiale koti pähe. Tahaks öelda, et piinlik, kuid kahjuks on sellised tulemused muutunud viimastel aastel tavapäraseks... 

23:33
Eigo Kaljurand

Kohtumisele antaks kaks lisaminutit. Kas Levadia suudab katastroofi vältida?

23:28
Eigo Kaljurand

Levadialt vahetus. Väga hea mängu teinud Roosnupp välja ja Peetson sisse. Matši lõpuni vähem kui viis minutit. 

23:26
Eigo Kaljurand

Otšigava kaotas kahevõitluse täna kaks korda skoorinud Pingelile, kes lükkas nahkkera värava ette Agnarssonile, kes lõi selle tühja. Levadia tänane kaitsetöö ei kannata kriitikat...

23:25
Eigo Kaljurand

B36 LÖÖB NELJANDA JA LÄHEB JUHTIMA. 

23:24
Eigo Kaljurand

Lisaaja ja kohtumise lõpuni on veel 10 minutit.

23:24
Eigo Kaljurand

B36 saab kaks nurgalööki. Mõlemad lahendati väga teravalt, kuid lõppeks vilistati Kotenko kasuks viga. Aga Levadia on standardite ajal olnud nii kohutav, et iga nurgalöök sunnib südamel paar lööki vahele jätma.

23:23
Eigo Kaljurand

Protesteerimise eest võttis Brent Lepistu endale ka kollase. 

23:22
Eigo Kaljurand

AI-AI! KAS LEVADIALE JÄETI PENALTI ANDMATA? Elhi pääseb väravavahi silmitsi, väravavaht sõidab talle jalga, kuid Šoti kohtunik Donald Robertson viga ei näe. Oli väga 50-50 olukord, kuigi eestlasena tundus penaltiks argumenti olevat küll.

23:21
Eigo Kaljurand

Nurgalöök mängitakse lahti, Mellemgaard tsenderdab ja Samuelsen lööb peaga sisse. Kõik kolm väravat on väga sarnased ehk Levadial on kaitses markeerimisega tohutuid probleeme.

23:19
Eigo Kaljurand

AGA B36 LÖÖB JÄLLE PEAGA JA TABLOOL 3 : 3 VIIK

23:19
Eigo Kaljurand

Levadia teeb esimese vahetuse. 17aastane poolkaitsja Komlov välja ja 21aastane keskkaitsja Marko Lipp asemele. Selgelt kaitsev vahetus, et rohkem tuppa ei tuiskaks ehk minnakse mängima viiese liiniga.

23:15
Eigo Kaljurand

Esimene lisaaeg läbi ja Levadial on vaja veel 15 minutit vastu pidada.

23:13
Eigo Kaljurand

Kruglovilt pikk pall kasti Roosnupu suunas, kust see saab kaitsjast rikošeti. Manucho suudab kehaga Fääri saarte mängijad eemale suruda ja lööb palli jõuga võrku. 

23:11
Eigo Kaljurand

AGA MANUCHO LÖÖB 101. MINUTIL SIISKI ÄRA! LEVADIA EES 3 : 2!

23:10
Eigo Kaljurand

LEVADIA LÖÖB POSTI! Kruglov annab nurgalöögi, Manucho saab löögile, kuid pall raksatab posti.

23:09
Eigo Kaljurand

Levadia mureks on muidugi see, et pink on täna erakordselt hõre ja Vassiljev pole seni vahetusi teinud. Pingilt oleks justkui võtta Peetson, aga temalgi olevat väike vigastus.

23:08
Eigo Kaljurand

Lisaaja kaheksa minutit on möödunud üpris rahulikult, on näha, et pinge on õhus...

23:01
Eigo Kaljurand

Normaalaja statistikat. Nurgalöögid B36-le 4 : 1, pealelöögid Levadiale 18 : 11, aga mis peamine: tablool on viiginumbrid ja meil on kaks korda 15 minutit veel mängida.

Loe rohkem