NBA korvpallurid protestivad USA-s valitseva rasside ebavõrdse kohtlemise vastu.Foto: PA Images/Scanpix
Korvpall
27. august 2020, 20:03

NBA korvpallurite mäss sai läbi? Mängijad tulevad nädala lõpus taas väljakule

Ameerika Ühendriikide spordiajakirjaniku Adrian Wojnarowski sõnul otsustasid NBA mängijad boikoti lõpetada ja naasevad nädala lõpust platsile.

USA üks paremini informeeritud spordiajakirjanik Adrian Wojnarowski kirjutas Twitteris, et NBA mängijad otsustasid boikoti lõpetada. Kuigi ära jäävad ka tänaseks planeeritud kohtumised, siis võivad klubid joosta platsile juba homme või hiljemalt nädalavahetusel.

Viimased 24 tundi on möödunud erinevate koosolekute tähe all. Kuigi Los Angelese klubid Lakers ja Clippers teatasid, et nemad ei soovi edasi mängida, siis enamik teistest korvpalluritest soovivad play-offid lõpuni pidada. Omavahel on kohtunud nii klubide omanikud, treenerid, liigajuhid ja mängijad. Täna õhtul saavad viimased kaks taas kokku, kus otsustakse, kuidas liiga saaks esile tuua sotsiaalsed küsimused.

NBA play-off'e tabas ootamatu seisak, kui maailma tugevaim korvpalliliiga otsustas mängud edasi lükata, sest vastasel juhul poleks mängijad lihtsalt platsile tulnud. Korvpallurite protesti põhjus peitub järjekordse mustanahalise mehe, Jacob Blake'i tulistamises USA politseinike poolt. Atleedid soovivad boikotiga tõmmata tähelepanu USA-s valitsevale rasside ebavõrdsele kohtlemisele, õiglusele ning ihkavad kutsuda esile muutusi.