Rasmus Mägi.Foto: Tiina Kõrtsini
Kergejõustik
30. august 2020, 12:25

Rasmus Mägi: mandlioperatsioon aitas kindlasti heasse vormi tõusta

Eesti tõkkejooksja Rasmus Mägi on tänavu teinud korraliku hooaja: 400 meetri jooksus püstitas ta augusti alguses isikliku rekordi 46,26 ning häid esitusi on ta näidanud Teemantliigas tõketega staadioniringil.

Praegusest hooaja tippmargist 49,23 oli 28aastane eestlane eelmisel aastal kiirem vaid ühes jooksus - Doha maailmameistrivõistluste poolfinaalis, kus sai ajaks 48.93, kirjutab ERR sport.

"Kindlasti üks põhjus, mis ma välja julgen tuua, on seesama mandlioperatsioon. Peale seda tunnen, et taastumine on läinud tavapärasemaks või paremaks ja kehas on justkui sellist üleliigset põletikku natuke vähem ja maailm tundub jälle natuke rõõmsam paik. Ma usun, et see on andnud väikese nihke ja mandlioperatsioonist edasi on kõik treeningud olnud sellised, et me oleme teadnud, et oleme ajahädas ehk aega on justkui puudu ning oleme pidanud selle arvelt väga efektiivselt treenima. See on olnud positiivne kogemus. Lühikese ajaga oleme saavutanud hea vormi ja sellest on hea õppida taaskord," rääkis Mägi intervjuus ERR-ile.

Refereeritud artikli täistekst ERRi spordiportaalis.