Lionel Messi juhib revolutsiooni FC Barcelonas, mille tõttu on temast loodud Che Guevarat meenutav grafiti. Ka Guevara lahkus Kuubalt siis, kui revolutsioon oli tehtud, et teha uus revolutsioon mujal.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
30. august 2020, 21:15

Oliver Lomp | Messi klubivahetusest võidavad nii Messi kui Barcelona

Kuigi pimedusega löödud FC Barcelona fännid ei pruugi seda kohe mõista, oleks Lionel Messi lahkumise suurim võitja just katalaanide suurklubi. Barca on viimased neli hooaega olnud Messist sõltuvuses ja see on halvanud nende filosoofia olla meeskondlikult tugev pallihoidja, kes jätab teinekord ka kõige tugevamatest vastasest pühapäevaliiga satsi mulje. 

Kui hakkas ilmnema, et Barca süsteemi keskväljamootorid Xavi ja Andrés Iniesta ilmutavad vananemismärke, tegi Barcelona ponnistusi, et koolitada maestrotele võrdväärsed mantlipärijad. Paraku ei kandnud ükski katse korralikult vilja ja ilmnes, et õpipoisina oli kõige andekam Messi ise. Mida aasta edasi, seda enam liikus Barcelona läbi aegade suurim väravakütt rohkem keskvälja poole ja nii leidis ta end ühtäkki seisust, kui ta pidi olema samal ajal mängujuht ja väravakütt.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99