Sergei Šubenkov.Foto: AP/Scanpix
Kergejõustik
31. august 2020, 09:00

TEHTI LIIGA? Tõkkejooksu maailmameister kritiseeris Venemaa dopingukütte

110 meetri tõkkejooksu maailmameister Sergei Šubenkov ei olnud rahul Venemaa antidopinguagentuuri töötaja tegevusega Brjanskis toimunud Venemaa karikavõistlustel.

"Oma esimese dopinguproovi andsin 2007. aastal Türgis ja sellest ajast alates olen regulaarselt kontrollis käinud, kuid midagi sellist nagu täna pole varem kogenud," rääkis sportlane pühapäeval uudisteagentuurile TASS.

"Pärast eeljookse tuli minu juurde dopingukütt ja ütles, et mind kutsutakse dopingukontrolli, kuid mul oli vaja pooleteise tunni pärast finaalis joosta. Enne otsustavat soojendust tahtsin tualetti minna, kuid mind ei lubatud sinna. Öeldi, et kui soovite, siis laske purki. Ja nad hakkasid mulle rääkima, kuidas ma pean tegutsema."

Mõistagi oli Šubenkov pettunud. "See kõik ajas mind väga vihaseks, tundub, et dopingukütid saavad kogu protsessist isegi mingi naudingu. Loomulikult täitsin kõik nõudmised ja andsin proovi, misjärel läksin jooksma. Mulle jääb arusaamatuks, miks ei saa seda kõike teha pärast võistlust. Nad viitavad oma reeglitele, kuid mul pole justkui vaja etteasteks valmistuda," lisas Šubenkov.

Tema võiduaeg oli 13,39. "Olen rahulolematu, kõik on halvasti, kuid ma ei saa sellises meeleseisundis hästi võistelda, tegelikult suudan kiiremini joosta. Minult küsitakse üsna tihti, miks stardin kodumaistel võistlustel harva," arutles ta ja andis mõista, et ei taha seda tulevikuski teha.