Foto: Pixabay.com
Esport
31. august 2020, 10:45

Sony on avatud mõttele, et aina rohkem PlayStationi mänge jõuaks ka arvutile

Sel suvel leidis aset sündmus, mida me vaid mõned aastad varem poleks osanud uneski ette näha. Nimelt tõi Sony ühe PlayStation 4 eksklusiivmängu „Horizon: Zero Dawni“ arvutile. Tundub, et see ei jää ainukeseks.

Hiljuti avaldatud ettevõtte aruandes tõi Sony välja plaani suurendada nii aktiivsete kasutajate kui ka mänguaja numbreid. Lisaks on olulisel kohal rahavoolu suurendamine. Selle eesmärgi nimel plaanib Sony tulevikuski uurida erinevaid võimalusi, kuidas ja milliseid eksklusiivmänge arvutile tuua.

Lisaks „Horizon: Zero Dawnile“ jõudsid tänavu teisedki mängud, mis esmalt vaid PlayStation 4 peal ilmavalgust nägid: „Death Stranding“ ja „Detroit: Become Human“. Nende puhul tasub siiski märkida, et kõnealuste teoste õigused ei kuulunud Sonyle.

Paljud mänguarendajad on avaldanud, et näeksid hea meelega enda loomingut ka PC peal. Nende hulka kuuluvad fantaasiamängu „Dreams“ loonud stuudio Media Molecule kaasasutaja Mark Healey ning paari aasta taguse hittmängu „God of War“ lavastaja Cory Barlog.

Varasemalt on PlayStation Worldwide Studios juht Hermen Hulst öelnud, et kui Sony enda mänge arvutile toob, on tegemist eelkõige teostega, mille ilmumiskuupäevast on piisavalt aega möödunud.