Tartus Raadil valmistutakse autoralli MM-etapiks.Foto: Aldo Luud
WRC
31. august 2020, 18:41

FOTOD | ERMi taga laiuvale Rally Estonia teeninduspargile antakse viimast lihvi

Sel nädalal maailma rallispordi keskuse austavat nime kandva Eesti Rahva Muuseumi ümbruses oli esmaspäeva ennelõunal veel üpris vaikne. Muuseumi perimeeter on küll piiratud ehitusaedadega, ent ERMi peasissekäigu juures andsid reedest pühapäevani toimuvast MM-etapist õrna aimdust vaid kaks muuseumi „noka“ alla pargitud võidusõiduveokit.

Teisel pool muuseumit, kus asub ralli teeninduspark, pilt mõistagi muutus. Vana sõjaväelennuvälja kaponiiride ehk muldvallvarjendite vahele seisis rohkelt välismaiste numbrimärkidega rekasid, mis on kohale toimetanud osalevate meeskondade kraami. Kõige suurema paviljoni on püsti ajanud Hyundai meeskond, kelle heaks teeb Rally Estonia ajal tööd sadakond inimest.

Teeninduspargi pealik Mairo Romandi märkis, et kõik sujub kenasti ning rahvast tuleb ralliparki aina juurde. Kui palju inimesi rallipäevadel kokku pargis peaks toimetama, ei julgenud Romandi pakkuda, kuid kindlasti saab seda hulka lugeda sadades, sest rallile on registreerunud kokku 60 võistluspaari. Lisaks WRC klassile on Rally Estonia maailmameistrivõistluste etapiks ka klassidele WRC2, WRC3 ja Junior WRC.

Rallipargi vahetus naabruses, Tartu vallale maadele jäävas Majoraadi pargis sõidetakse reede õhtul ka võistluste esimene, 1,28 kilomeetri pikkune kiiruskatse. Teadagi pole nii lühikesel katsel võimalik palju võita, küll võib seal aga kõvasti kaotada: tavaliselt tervisesportlaste käsutuses oleva tee ääres on rohkelt suuri kivimürakaid, nii et väiksemgi eksimus võib valusalt kätte maksta. Samuti möödub trass kahest tiigist, nii et hämarduvates oludes peab rallimeeste käsi ja silm väga kindel olema. Esimene auto saab stardi reede õhtul kell 19.08.