Bundesliga jääb endiselt veel publikuta, aga pealtvaatajad võivad Saksamaal tribüünidele jõuda madalamates liigades.Foto: Wolfgang Rattay/Scanpix
Jalgpall
31. august 2020, 17:53

KOROONAOHT ON LÄBI? Saksamaal võib peagi taas näha publikut tribüünidel

Eurosport vahendas, et Saksamaa jalgpallis võib juhtuda, et peagi lubatakse rahvast taas tribüünidele - seda küll mitte kõrgliigas, ent madalamates liigades, karikavõistlustel ja naiste meistriliigas. Vastavaid otsuseid langetavad iga piirkonna kohalikud ametivõimud.

Seoses koroonaviiruse levikuga mängitakse Saksamaal hetkel tühjade tribüünide ees ning Bundesligas jääb see nii vähemalt 31. oktoobrini, sest selle kuupäevani pole mitte kedagi pealtvaatajana mängudele lubatud. Praeguse seisuga võivad kohalikud fännid kõrgliigas tagasi tribüünidele pääseda alates novembrist, välismaised toetajad on aga tribüünidelt keelatud käesoleva aasta lõpuni.

Madalamates liigades võib aga juba varem rahvast näha - nii vähemalt väidab Eurosport. „Kui räägime tugevuselt kolmandast liigast, Saksamaa karikavõistlustest ja naiste meistriliigast, siis nendel võistlustel peab pealtvaatajate lubamise ja täpse arvu otsus tulema kohalikult tasandilt ning see peab saama heakskiidu olulistelt tervisega seotud ametkondadelt,“ andis Saksamaa vutiliit omalt poolt teada. „See tähendab, et mõned piirkondades võivad fännid tribüünidele jõuda, samas kui teistes kohtades võivad klubid vaatama saada vähem fänne või pole nad endiselt üldse oodatud,“ lisas Saksamaa jalgpalliliit.