Boris Becker.Foto: NEIL HALL/Scanpix
Tennis
31. august 2020, 20:51

Endine esireket pahandas mängijatega, kes USA lahtistel osaleda ei tahtnud

Sakslane Boris Becker rääkis, et ta ei mõista mängijaid, kes USA lahtistel osalemisest loobusid. Ainsana pääses tema kriitikast meeste teine reket Rafael Nadal.

Täna algasid USA lahtised tennise meistrivõistlused, millest mitmed mängijad on koroonaviiruse tõttu loobunud, nende hulgas näiteks Ashleigh Barty, Simona Halep, Bianca Andreescu, Elina Svitolina, Belinda Bencic ja Kiki Berten. Endine meeste esireket Boris Becker selliseid otsuseid ei mõista.

„USA lahtistele ette vaadates avastasin end mõtlemast, et kui oleksin veel mängija, kas siis oleksin New Yorki läinud, et seal mängida. Seda mõtteharjutust ei jagunud pikaks ajaks: oleksin kindlasti läinud. Kui aus olla, siis kuue kuu pikkuse mängupausi järel oleksin kas või ujunud üle Atlandi ookeani, et sinna jõuda. Kui sa oma südames oled võitleja ning oled võistlusmomendist puudust tundnud, siis miks ei taha sa kogu südamest osaleda ühel aegade kõige suuremal spordiüritusel?“ kirjutas Becker DailyMaili kolumnis.

Becker jätkas oma mõtetega ja ütles, et saab aru maailmas valitsevast keerulisest olukorrast, aga tingimused on kõigile siiski samad. Ta ütles, et on pettunud, et maailma esikümne naisest koguni kuus otsustasid USA lahtistest loobuda. Becker avaldas arvamust ka selle kohta, et kuigi konkurents naiste turniiril võib olla oodatust lahjem, on seekordne võitja igal juhul kiitust väärt selle tõttu, mis kõik maailmas juhtunud on.

Kui naiste edetabeli tippude osas oli Bekcer kriitiline, siis meeste teine reket Rafael Nadal, kes samuti turniirist loobus, sakslase pahameelt ei teeninud. „Ta on nii palju tennise heaks teinud ja on selge, et ta tahab valmistuda edasi lükatud Prantsusmaa lahtisteks, et tal oleksid seal võimalikult head võimalused võita oma karjääri 20. Suure Slämmi turniir,“ rääkis Becker Nadali kohta.