Marko Kristal.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
1. september 2020, 16:00

Peatreener Kristal kirjeldas Kalju meeskonna tegemisi pärast positiivset koroonaproovi

Täna selgus, et seitse Nõmme Kalju jalgpalliklubi mängijat andsid eile positiivse koroonaviiruse proovi. Jalgpalliliidu infojuht Mihkel Uiboleht teatas keskpäeval toimunud erakorralisel pressikonverentsil, et alaliit võtab kriisijuhtimise enda kätte, sest nende andmetel pole Kalju meeskond järginud korralikult isolatsiooninõudeid. Uurisime Kalju meeskonna peatreeneri Marko Kristali käest, kuidas võistkond on eelmistel päevadel toimetanud.

Probleem algas sellest, et üks Kalju jalgpallur puutus 19. augustil pereringis kokku nakatunud inimesega, kuid sai sellest teada alles 22. augustil pärast Premium liiga kohtumist Viljandi Tulevikuga, kus ta pahaaimamatult osales.

Too mängija andis positiivse koroonaviiruse proovi nii 23. augustil kui ka 25. augustil, sinna vahele mahtus ka 24. augustil antud negatiivne proov. Ülejäänud meeskond andis 23. ja 24. augustil negatiivse proovi. Kuivõrd Kalju valmistus tol ajal Euroopa liiga 1. eelringi mänguks Sloveenia klubi NŠ Muraga – mis pidanuks toimuma eelmisel neljapäeval Kadriorus, kuid lükkus sama juhtumi tõttu edasi –, elas Kalju meeskond juba 20. augustist saati Pirita Marina hotellis. 

Marko, kuidas läheb, kas tervis on korras?
"Mul on tervis korras, test on negatiivne."

Olete ikka veel hotellis?
"Ei ole enam."

Kus te olete siis?
"Igaüks on omaette isolatsioonis."

Kalju meeskonna tegemiste kohta on tulnud vastuolulist infot. Jalgpalliliit ütleb, et võistkond ei järginud isolatsiooninõudeid ja toimetas hotellis koos. Kuidas tegelikult oli?
"Kui [esimese nakatunud] mängija minema saatsime, siis olid kõik testid negatiivsed. Meid testiti kaks korda. Siis saime terviseametilt loa teha trenni enne Mura mängu (27. augustil Kadrioru staadionil toimuma pidanud Euroopa liiga 1. eelringi matš, mis lõpuks lükkus edasi, sest valitsus ei andnud eriluba – M. T.).

Olime kõik koos hotellis, väljas käisime ainult trennis. Järgisime neid reegleid, mis kehtisid lähikontaktsetel, kes on negatiivsed."

Ühesõnaga lähtusite infost, et võite omavahel asju ajada, aga mitte välismaailmaga?
"Käisime hotellist väljas ainult trennis, jah."

Tegite jalgpallitrenni?
"Kuni Mura mänguni tegime, meil oli terviseameti luba. Pärast Mura mängu olime samamoodi hotellis isolatsioonis, omaette pooles. Siis enam trenni ei teinud, vaid olime lihtsalt hotellis isolatsioonis."

Söömas käisite nagu tavaliselt?
"Käisime meeskonnana koos."

Aga teised hotellikülastajad?
"Olime omaette pooles. Ei saa väita, et keegi mõnest teisest külastajast mööda käis ja lähikontaktis oli."

Kas kõikide positiivse proovi andnud meeste tervis on korras?
"Kellelgi pole isegi mingeid sümptomeid, ka sel esimesel mängijal. Meid kraaditi vähemalt kolm korda päevas, kellelgi pole olnud isegi 37,0 palavikku."

Kas elate veel lootusega, et 10. septembril läheb Budapestis mänguks või tuleb see maha kanda?
"Ei tea praegu midagi, tegeleme päev korraga."