Andrea Adamo.Foto: Martin Ahven
WRC
1. september 2020, 23:27

Hyundai boss: mul on hea meel, et Tänak end autos kindlalt tunneb

Hyundai rallitiimi pealik Andrea Adamo andis WRC kodulehel avaldatud intervjuus ülevaate meeskonna valmisolekust Rally Estoniaks. 

Itaallane tõdes, et valmistumisel MM-sarja jätkumiseks mängib mõistagi suurt rolli koroonaviiruse pandeemia.

"Kõige raskem on tulla toime meetmetega, mis viiruse kontrolli all hoidmiseks rakendatud on. Meil on meeskonnas palju inimesi ning on keeruline vaadata, et kõik saaksid Saksamaal testitud ning seejärel oodata tulemusi enne [Eestis] järgmiste proovide andmist. Kuid selline elu praegu on. Aga tiim on valmis. Hakkasime kohe pärast piirangute pehmendamist tehases käima ning autosid valmis seadmas. Sellega on hästi läinud," lausus Adamo.

Hyundai rallimeeskond on pärast koroonapausi saanud osaleda juba nii mõnelgi rallil. Näiteks augusti alguses kihutati Itaalias, hiljuti aga Lõuna-Eestis, valmistudes Rally Estoniaks.

"Nii mehaanikutele, pilootidele, kaardilugejatele kui ka kõikidele teistele oli tähtis taas võistelda. Testimisest on küll kasu, ent võistlus on midagi teistsugust," selgitas Adamo rallide olulisust.

Pärast eelmise hooaja lõppu Toyota meeskonnast Hyundaisse siirdunud valitsev maailmameister Ott Tänak on suutnud kiiretel rallidel oma masinaga hästi hakkama saada. Adamole valmistab see ainult rõõmu.

"Tore kuulda, et ta end autos kindlalt tunneb. Eesti ralli saab olema raske, kuid oleme kõvasti vaeva näinud. Nüüd näeme, kuidas see end ära tasub," sõnas Adamo.

See-eest Thierry Neuville kõige kangemat konkurentsi Lõuna-Eesti rallil Tänakule ja Kalle Rovanperäle pakkuda ei suutnud. Ent tähtsaimal kohal oli hoopiski kogemuste hankimine.

"See oli hea, et Thierry sai seal osaleda. Eesti ralli on küllaltki omanäoline. See tuli talle kasuks: ta sai nendel teedel enesekindlust ja ma tean, et ta tahab uuesti kihutama hakata," lausus Adamo.

Kuigi MM-sari naaseb enam kui pooleaastaselt pausilt, ei usu itaallane, et olukord maailmas järsku normaliseeruma hakkab.

"Ma ei tea, kas praegust olukorda saab normaalseks pidada, pigem arvan, et ei saa. On väga palju asju, mis tekitavad lisastressi, nagu näiteks nakatunute arv ning selle mõju. Ülemaailmne olukord on üsna ebaselge ning muutub väga tihti," lisas Adamo.