Timo Eichfuss tõmbab uuel hooajal selga Tartu Kalev/Estiko särgi.Foto: Erakogu
Korvpall
2. september 2020, 10:02

Profikorvpallist loobunud Eichfuss jätkab vanade Rocki kamraadidega esiliigas: „Niisama nalja tegema ma ei tule!“

Sel suvel profikorvpallist loobunud Timo Eichfuss liitub esiliigas osaleva Tartu Kalev/Estiko meeskonnaga.

„Korvpall on ja jääb minu südamesse ning kui selline pakkumine tehti, siis ei mõelnud ma kaua. Tegelikult olime sel teemal varemgi rääkinud ning olin lubanud, et kui suurest korvpallist loobun, siis tulen. Nüüd sai see lubadus täidetud,“ kommenteeris Eichfuss oma otsust.

Estiko võistkond on Eichfussi sõnul olnud esiliigas pea igal hooajal medalisoosik ning nende tase sobib talle hästi. „See, et ma esiliigasse tulen, ei tähenda, et saab jalg üle põlve mängima hakata. Niisama nalja ma tegema ei tule,“ lisas Eichfuss ning märkis, et kuna tunneb Estiko võistkonnast väga paljusid mängijaid, ei tohiks sulandumisega probleeme olla.

Muhu saarelt pärit Eichfuss alustas oma karjääri Rakveres. Aastatel 2008-2016 kuulus ta Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna ridadesse, kellega tuli kahel korral Eesti meistriks. 2017. aastal liitus ta üheks hooajaks BC Kalev/Cramoga ning võitis siis kolmanda meistritiitli.

Algaval hooajal kuuluvad Estiko võistkonda teiste hulgas ka kunagised Tartu Rocki mängijad Silver Leppik ja Marek Doronin. Uutest mängijates on meeskonnaga liitunud eelmisel hooajal Maaülikooli eest pallinud ja aastaid esiliiga üks resultatiivsemaid mängijaid olnud Joosep Russak. Samuti liituvad meeskonnaga Ott Sellis KA Tallinna Kalev/TSK-st, Ken Karja Maaülikoolist ning Kaupo Altsaar.

Klubi eestvedaja Kristo Seli ütles Eichfussi liitumise kohta, et Estiko meeskond saab nüüd väga korraliku täienduse.

„Meie eesmärk on komplekteerida algavaks hooajaks meeskond, kellega mängida kõige kirkamale medalile“ lausus Seli.