Eesti Rahva Muusemis ja sellel taga asuvas rallipargis toimatab ralli ajal üle tuhande inimese. Urmo Aava kinnitusel on neid kõiki testitud kodumaalt lahkudes ja Eestisse saabudes, nii et rallipargis on koroonaoht viidud miinimumini.Foto: Aldo Luud
WRC
2. september 2020, 14:45

Piletita rallipartisanid riskivad kopsaka rahatrahvi ja arestikambriga

Eeloleval nädalavahetusel toimuva Rally Estonia õnnestumine sõltub iga ralliga seotud inimese, pealtvaatajad nende seas, isiklikust vastutusest, rõhutasid täna keskpäevaks Tartu politseimajja kokku kutsutud pressikonverentsil Rally Estonia direktor Urmo Aava, politsei- ja piirivalveameti poolne rallioperatsiooni juht Andrus Reimaa, terviseameti Lõuna regiooni juhataja Tiia Luht ning Tartu linnapea Urmas Klaas. Kes ralli ajaks seatud piirangutest ja reeglitest aru ei saa ja neid eirab, riskib tõsisemal juhul isegi arreteerimisega.

Andrus Reimaa nentis, et kui varasematel aastatel on politsei rolliks olnud ralli ajal ennekõike sujuva liikluse tagamine, siis nüüd on fookus esmajoones sellel, et jälgida terviseameti kehtestatud liikumispiirangute täitmist. Piirangute eesmärgiks pole muud kui see, et Rally Estoniast ei saaks koroonakriisi uus nakkuskolle. „Kaardistame ja jälgime, et ralli alale pääseks liikuma ainult need, kes tohivad seal liikuda,“ rõhutas Reimaa.

Edasi lugemiseks: