Lionel Messi agendist isa Jorge saabus Barcelonasse asja arutama.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
2. september 2020, 16:18

Messi saaga jätkub: jalgpalluri isa lendas Barcelonasse asja arutama

Maailma ühe parema jalgpalluri Lionel Messi ja FC Barcelona lahkumineku saaga jätkub erinevate välismaa väljaannete teatel täna argentiinlase isa Jorge ja klubi presidendi Josep Maria Bartomeu läbirääkimistega.

Nii Sky Sports kui ka hispaanlaste Marca raporteerivad, et Jorge Messi lendas eile eralennukiga Argentinast Rosariost Barcelonasse, et arutada poja olukorda klubis, kus too on veetnud kogu profikarjääri.

Messi seisukoht on informeeritud ajakirjanike andmetel konkreetne: tema soovib klubist sel suvel tasuta lahkuda, kuigi leping kehtib veel aasta jagu. Barcelona seevastu ei soovi oma pärli tasuta minema lasta, vaid raiub, et Messi lepingus olev 700 miljoni euro suurune väljaostuklausel kehtib jätkuvalt ning mehel puudub õigus tasuta lahkuda.

Marca teatab, et Bartomeu kavatseb pakkuda Messile uut, 2022. aastani kehtivat lepingut tingimustel, millega mängija paar kuud tagasi nõustus. Kontrahti jääks sisse ka praeguse segaduse üks põhjuseid ehk klausel, mis lubab argentiinlasel hooaja lõpus tasuta lahkuda. Bartomeu huvides olla eelkõige see, et teda ei jäädaks mäletama kui presidenti, kelle ametiajal lahkusid klubist nii Neymar kui ka Messi.

Kui Bartomeu ei suuda veenda Messit lepingut pikendama, algavad Marca andmetel läbirääkimised koheseks lahkumiseks. Sel juhul peab väljaanne kõige tõenäolisemaks stsenaariumiks seda, et Barcelona määrab Messile hinna, mis on märksa madalam 700 miljonist eurost.

Barcelona loodab, et Manchester City või Pariisi Saint-Germain on nõus Messi eest maksma. Samas kirjutab Hispaania väljaanne Mundo Deportivo, et City palkab Messi vaid üleminekutasuta. Sama ajaleht kirjutab sedagi, et City peatreener Pep Guardiola olevat soovitanud Messil jääda karjääri lõpuni Barcelonasse.

Ühesõnaga, segadust rohkem kui rubla eest.