Nõmme Kalju jalgpallurid.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
2. september 2020, 17:18

Terviseameti juht: Nõmme Kalju jalgpallurid ei rikkunud isolatsioonireegleid

Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma kinnitas tänasel pressikonverentsil, et Nõmme Kalju jalgpallimeeskond järgis temale teadaolevalt isolatsioonireegleid korrektselt.

Eile selgus, et seitse jalgpallimeeskonna liiget andsid positiivse koroonaproovi. Probleem algas sellest, et üks Kalju jalgpallur puutus 19. augustil pereringis kokku nakatunud inimesega, kuid sai sellest teada alles 22. augustil pärast Premium liiga kohtumist Viljandi Tulevikuga, kus ta pahaaimamatult osales.

Too mängija andis positiivse koroonaviiruse proovi nii 23. augustil kui ka 25. augustil, sinna vahele mahtus ka 24. augustil antud negatiivne proov. Ülejäänud meeskond andis 23. ja 24. augustil negatiivse proovi. Kuivõrd Kalju valmistus tol ajal Euroopa liiga 1. eelringi mänguks Sloveenia klubi NŠ Muraga – mis pidanuks toimuma eelmisel neljapäeval Kadriorus, kuid lükkus sama juhtumi tõttu edasi –, elas Kalju meeskond juba 20. augustist saati Pirita Marina hotellis. 

Jalgpalliliidu infojuht Mihkel Uiboleht teatas eile toimunud erakorralisel pressikonverentsil, et alaliit võtab kriisijuhtimise enda kätte, sest nende andmetel pole Kalju meeskond järginud korralikult isolatsiooninõudeid. Ta pidas silmas, et jalgpallurid on hotellis teineteisega lävinud, sealhulgas käinud näiteks üheskoos söömas. 

Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma sõnas täna Delfile antud intervjuus, et see on okei, sest esimese positiivse proovi andnud mängijaga lähikontaktis olnud ülejäänud Kalju jalgpallureid võib tolles olukorras kohelda kui perekonda. "Hea oleks, kui väldiks [lävimist], aga pole keelatud," lausus Härma.

Nõmme Kalju peaks 10. septembril mängima Budapestis Euroopa liiga 1. eelringi mängu Muraga, kuid see on seoses koroonaviiruse puhanguga tõsise löögi all, sest klubil ei pruugi olla piisavalt reisikõlbulikke mehi, keda Ungarisse saata.