Rally Estonia testkatse Tags: Rally Estonia, testkatseFoto: Mari Luud
WRC
4. september 2020, 14:39

Ott Tänak vastas spekulatsioonile, kas Rally Estonia võib teha MM-sarja ajaloo kiirusrekordi

Rally Estonia kiired teed on pannud osa eksperte arvama, et Eesti osavõistlus võib tänavu püstitada MM-sarja ajaloo kiirusrekordi.

Hyundail kihutav maailmameister Ott Tänak aga ei usu, et Rally Estonia suudab kukutada 2016. aastal Soome etapil Kris Meeke poolt püstitatud rekordi: põhja-iirlane läbis põhjanaabrite juures peetud osavõistluse keskmise kiirusega 126.60 km/h.

„Korraldajad on loonud uued rajaosad, mis toovad keskmist kiirust alla ning kindlasti ei saa ralli olema eelmiste aastatega sama kiire. Me ei saa sel aastal Rally Estoniat aeglaseks nimetada, aga kindlasti on ta varasemast aeglasem,“ vahendab Dirtfish Tänaku sõnu.

Tänak kinnitas, et kiiruskatsed on heas seisus ning ta loodab, et olud muutuvad veidi kuivemateks. Samas kinnitas ta, et kuigi on teedega tuttav, pole ta neid kõiki läbinud.

„Uut on väga palju. Ma arvan, et enam kui pool võistlusest läbitakse teedel, millel ma pole kunagi sõitnud. Mõned uued rajaosad on käsitsi ehitatud spetsiaalselt võistluse jaoks ja neid pole tegelikult keegi läbinud,“ kommenteeris Tänak.