Eesti koondise kapten Konstantin VassiljevFoto: Tiit Tamme
Jalgpall
4. september 2020, 18:14

Konstantin Vassiljev Gruusia mängu eel: kätte on jõudmas noorte aeg

Eesti jalgpallikoondis alustab laupäeva õhtul mängudega rahvuste liigas, kui Lillekülas minnakse vastamisi Gruusiaga. Koondise peatreener Karel Voolaid tunnistas mängueelsel pressikonverentsil, et debütandid on jätnud talle treeningul väga hea mulje.

Koondise viimased ametlikud mängud toimusid möödunud sügisel, kui saadi suureskoorilised kaotused Hollandilt ja Saksamaalt. Gruusiaga seisab ees teistsugune kohtumine.

„Eks nad on rohkem Valgevene tüüpi, aga spordis tuleb vastaseid austada. Peame jälgima nende parimate mängijate tegevusi ja aimama ette võimalikke stsenaariume,“ selgitas Voolaid. „Ei taha korrata eelmise aasta vigu. Optimismi annab see, et suutsime suuremate vastu teatud momentidel häid esitusi teha. Kuigi lõpptulemus polnud positiivne, tuleb sealt asju kaasa võtta.“

Koondise kapteni Konstantin Vassiljevsõnul ei oodata vastaselt liialt palju üllatusi. „Gruusia meeskond on alati füüsiliselt tugev ja nende ründavad mängijad on väga tehnilised, mingil hetkel natuke isegi ülbed. Oleme nendega varem mänginud ja nende jalgpallikultuuri on alati olnud sarnane. Võib-olla slovakist peatreener tasakaalustab nende mängu, aga Gruusia trumbid on teada,“ kinnitas 36aastane Vassiljev.

Koosseisust rääkides nentis Voolaid, et kõik mängijad pole terved, näiteks Michael Lilander jääb mängust eemale ja ka Ken Kallaste puhul on küsimused, kui heasse konditsiooni ta saadakse. „Lõplikult selgub tema valmisolek tänase [reedese – toim] trenni lõpuks,“ ütles ta.

Peatreeneri sõnul on laupäevane algkoosseis segu nooruslikkusest ja kogemustest. Gruusia vastu võivad koondisedebüüdi teha 19aastane Georgi Tunjov, kes pallis möödunud aastal Itaalia kõrgliigas, ja temast aasta noorem Karl Jakob Hein, kes kuulub Arsenali noortesüsteemi.

„Oleme saanud treeningul palju infot ja võib öelda, et Georgi on olnud hea. Minult on raske ülistust saada enne, kui on tehtud päris teod. Sama kehtib ka Karl Jakobi kohta. Mõlemal on selgelt kvaliteeti. Koondise tegemisi jälgides ei saa öelda, et nad on vales kohas, sest nad saavad selle tasemega hakkama.“

Vassiljev lisas, et ta on trennides hooti noori õpetanud, kuid pole pidanud kellegagi eraldi pikki loenguid. Pigem käiakse üle konkreetsed momendid.

„Niisama kahetunniseid vestluseid ei pea, see pole minu stiil. Need noored tahavad mängida, seda on näha. Trennis panevad nad maksimumi. Praegu on kätte jõudnud nende aeg ja nad peavad hakkama tegema väljakul tegusid. Nende elus algab üks huvitavamaid perioode, kus nad saavad rahvuskoondist esindada,“ ütles koondise kapten.