Rally Estonia esimene kiiruskatse Raadil.Foto: Mari Luud
WRC
4. september 2020, 20:08

ÕL RALLY ESTONIAL | SUUR GALERII | Tänak: auto tundus okei, pigem proovisin leida enda maksimaalset sõidurütmi

Ott Tänak näitas Rally Estonia esimesel lühikesel kiiruskatsel kolmandat aega, teda edestasid vaid Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi.

Hommikusel testikatsel oli aga Tänak kiireim. Kas ja millist infot ta reedel auto seadistuse kohta kogus ja kas oli vaja ka midagi muuta? „Nüüd on juba hilja midagi muuta. Õnneks oleme saanud omajagu valmistuda ja püüdnud seda aega maksimaalselt ära kasutada. Hommikusel testikatsel tundus auto okei ja mingeid muudatusi ei teinud. Pigem proovisin leida enda maksimaalset sõidurütmi. Eks homme näis. Rallil on palju uusi lõike, kus tuleb olla väga tähelepanelik. Homne päev näitab palju rohkem kui tänane,“ rääkis Tänak Õhtulehele.

Stiilinäde sellest, kuidas meediaalas distantsi hoitakse. Foto: Kaarel Täll

Saarlase tiimikaaslane Thierry Neuville tegi esimesel kiiruskatsel väikese sõiduvea ja sai kirja alles kümnenda aja. „Rada oli tunduvalt libedam, kui arvasin. Kaotasin seetõttu veidi aega. Õnneks algab õige ralli alles laupäeval. Auto seadistus polnud tänaseks kiiruskatseks ideaalne,“ sõnas belglane. „Laupäeval on peamine eesmärk hüpetel mitte aega kaotada. Raske on aimata, millise kiirusega tuleb neid ületada.“