Lionel Messi sõnul jätkab ta Barcelonas.Foto: PA/Scanpix
Jalgpall
4. september 2020, 20:51

SAAGA LÕPP: selgus Messi järgmise hooaja mängupaik

Barcelona jalgpalliklubi ründaja ja kuuel korral maailma parimaks jalgpalluriks valitud Lionel Messi kinnitas, et mängib ka järgmisel aastal Kataloonia meeskonnas.

Augusti lõpus teavitas Lionel Messi faksi teel Barcelona juhtkonda, et soovib klubist lahkuda. Läbi aegade üht parimat mängijat seostati mitmete teiste tippsatsidega, kuid nüüd teatas argentinlane, et jääb Katalooniasse.

"Kui teatasin oma naisele ja lapsele, et soovin lahkuda, siis see oli brutaalne draama," tunnistas Messi portaalile Goal antud intervjuus. "Terve pere hakkas nutma. Mu lapsed ei soovinud Barcelonast lahkuda ega kooli vahetada."

33aastase jalgpallitähe sõnul soovis ta mängida kõige kõrgemal tasemel ja kuna Barcelona on viimastel aastatel Meistrite liigas järjepidevalt põrunud, siis soovis ta lahkuda. Takistavaks asjaoluks sai mehe lepingus olev 700 miljoni euro suurune väljaostuklausel, mille täitmise nimel oli klubi valmis minema kohtusse.

"Arvasin, et mul on vaba voli lahkuda. Klubi president ütles alati, et hooaja lõpus saan otsustada, kas soovin jätkata või lahkuda," jätkas ta. Kuid erimeelsused tekkisid lepingu tõlgendamisel. Messi eeldas, et hooaeg pikenes koroonaviiruse tõttu suve lõpuni, kuid klubi näeb olukorda teisiti.

"Nad hoiavad kinni faktist, et ma pidanuks seda ütlema enne 10. juunit, kuigi toona oli Hispaania liiga koroonapandeemia tõttu veel pooleli," rääkis Messi. "See on põhjus, miks ma jääb klubisse. Jään, sest president ütles, et ma saan lahkuda ainult siis, kui keegi maksab 700 miljonit eurot ja see on võimatu."

Messi adub, et ta võiks minna klubi vastu kohtusse, kuid ta on sellest ideest loobunud. “Ma ei teeks seda iial, sest armastan Barcat ja nad on mulle kõik andnud. See klubi on minu elu," selgitas jalgpalliäss, miks ta lubab endaga nii käituda.

"Ma armastan Barcelonat ja ei leia iial paremat paika. Samas, mul on õigus otsustada. Ma otsisin uusi sihte ja väljakutseid. Aga homme läheb klubisse tagasi, sest Barcelona on andnud mulle kõik."