Eesti jalgpallikoondise mäng GruusiagaFoto: Erki Parnaku
Jalgpall
5. september 2020, 20:59

BLOGI JA GALERII | MASENDAV: Eesti jalgpallikoondis kaotas kodus Gruusiale

Eesti meeste jalgpallikoondis alustas laupäeval Rahvuste liigat 0 : 1 kaotusega Gruusia vastu, sealjuures ei löönud kodumeeskond ühtegi pealelööki vastaste raami.

Eesti koondises alustas Gruusia vastu lausa kolm debütanti, sest väravas seisis 18aastane Karl Jakob Hein, paremäärel mängis temast aasta vanem Georgi Tunjov ja vasakkaitses möllas 21aastane Henri Järvelaid.

Gruusinid alustasid mängu väga ohtlikult, kui Giorgi Chakvetadze pääses juba neljandal minutil väravavahiga silmitsi, keerutas Heina pikali, jättis palli teise lainesse Tornike Okriashvilile, kes vajutas peale, kuid Eesti keskkaitsja Joonas Tamm võttis palli väravajoonelt ära.

Kuigi avapoolaega valitsesid selgelt külalised, siis Eestile kukkus sülle paar poolvõimalust. Georgi Tunjov sai paremalt äärelt tsenderdada, vastase kaitsja pani pallile jala vahele ja see veeres napilt valelt poolt posti mööda. Kümme minutit hiljem mängisid omavahel hästi kokku Konstantin Vassiljev ja Henrik Ojamaa, kui viimane sai vabalt tsenderdada Tunjovile, kuid debütandi pealöök ebaõnnestus. Aga üldjoontes valitsesid mängu külalised.

Grusiinid üritasid mitu korda kaugelt ja paaril korral põrkas pall ohtlikult Eesti kastis. Läbi kohtumise tegi Eestile väga palju pahandust 19aastane Kaasani Rubini äär Khvicha Kvaratskhelia, kes suutis korduvalt kodumeeskonna mängijatest mööda asutada ja ohtlikke tsenderdusi anda.

Ühest sellisest tuli ka värav. 32. minutil suunas ta palli otsajoonelt värava ette, kus kõige kõrgemale kerkis 198cm pikk Nika Kacharava, kes lõi palli peaga Heinale püüdmatult võrku.

Seejärel Grusiinid rahunesid ja avapoolajal kummalgi meeskonnal liialt ohtlikke olukordi ei tulnud. Samas taktis jätkati teisel poolajal, sest viimasel 45 minutil mängiti peamiselt keskväljal. 

88. minutil tekkis grusiinidel suurepärane võimalus, kui Saba Lobzhanidze terava nurga alt tehtud löök lendas vastu Heina ja sealt posti. Sealjuures oli tegu ainsa tõrjega, mille väravavahid täna tegid.

Henri Järvelaid sai neljandal lisaminutil üritada 20 meetrilt karistuslööki, kuid seegi sooritus lendas selgelt üle värava ja koos sellega lõpetas väljakukohtunik Donatas Rumsas mängu.

Sinisärgid tegid kohtumises 2 pealelööki vastaste 8 vastu, sealjuures ei löönud Eesti ühtegi palli raami. Pallivaldamise võitis külalised 60%-40%.

Rahvuste liiga C-taseme teise alagruppi kuulub lisaks Eestile Gruusia, Armeenia ja Põhja-Makedoonia, grupi parim selgub novembri keskpaigaks. Septembris kohtub Eesti veel võõrsil Armeeniaga, oktoobris külastavad Põhja-Makedoonia ning Armeenia Lilleküla staadionit, sellele järgneval kuul madistatakse võõrsil Põhja-Makedoonia ja Gruusiaga.

Eesti - Gruusia 0:1 (0:1)
32. Nika Kacharava

Eesti: Karl Jakob Hein, Taijo Teniste, Karol Mets, Joonas Tamm, Henri Järvelaid, Vladislav Kreida, Mattias Käit, Georgi Tunjov (70. Frank Liivak), Konstantin Vassiljev (86. Mihkel Ainsalu), Henrik Ojamaa, Sergei Zenjov (70. Henri Anier).

20:55
Eigo Kaljurand

LÄBI! EESTI KAOTAS 0 : 1

20:51
Eigo Kaljurand

JÄRVELAID LÖÖB... 2 meetrit üle. Ohjah.

20:50
Eigo Kaljurand

EESTIL TULEB VIIMANE VÕIMALUS! Tamm võetakse maha ja Eesti saab 20 meetrilt karistuslöögi. "Järvelaiu koht," kahiseb terve tribüün.

20:49
Eigo Kaljurand

Gruusia jälle ohtlik, kui nende ründaja saaab keerutada, kuid pall läheb ülinapilt postist mööda. Käivad lisaminutid. Kas Eesti suudab selle mängu veel päästa?

20:48
Eigo Kaljurand

EESTIL POOLVÕIMALUS! Pall jääb nurgalöögi järel kasti põrkuma, kuid grusiinid suudavad palli klaarida. Gruusia saab vasturünnakul ohtlikult löögile, kuid Kvaratskhelia põrutab palli mööda.

20:47
Eigo Kaljurand

Eesti saab nurgalöögi. "Kes annab?" küsivad mängijad omavahel. Natuke jabur, aga Järvelaid astub palli teha.

20:45
Eigo Kaljurand

"Mida see Järv(elaid) magab seal, raisk," on Voolaid koondise vasakkaitsja peale kuri. Arusaadavalt, sest ta magas Gruusia mängija maha ning pall käib läbi Heina postis. Tegu on sealjuures väravavahtide mängu esimese tõrjega, sest grusiinide senine ainus pealelöök lendas võrku ja Eesti pole veel raami löönud.

20:43
Eigo Kaljurand

Võimalik, et hakatakse mängima pikka palli ja siis oleks muidugi Ainsalu võimsusest kasu. Kuid Ainsalu läks Kreida kõrvale keskväljale ja Käit asus Kostja asemel mängujuhiks.

20:42
Eigo Kaljurand

Eesti viimane vahetus. Kostja välja, Ainsalu sisse. Ei oskagi seda kommenteerida. Saaks sellisest vahetusest aru, kui Eesti juhiks... 

20:35
Eigo Kaljurand

Grusiinide vahetus. Kvilitaia sisse, Chakvetadze välja. Mängus on jooksmas 79. minut ja hetkel küll pole näha, kust Eesti võiks selle värava ära lüüa.

20:32
Eigo Kaljurand

Eesti vasakult äärelt tuleb tsenderdus kasti, kuid Liivak ei saa peagi pallile pihta. Oleks ta saanud, siis poleks värava lugenud, sest Flora ääremängija jõudis enne teha vea.

20:29
Eigo Kaljurand

Paha olukord kaitses. Tamm hüppab Tenistele selga, kes jääb valudes pikali. Grusiinid palli auti ei saada ja mängivad Okriashvili 20 meetrilt löögile, kuid mehe sooritus läheb selgelt mööda. Grusiinid on kaugelt mitu korda üritanud, kuid seni pole neist ükski sundinud Heina sekkuma.

20:27
Eigo Kaljurand

Välja võetakse Tunjov ja Zenjov.

20:26
Eigo Kaljurand

Eesti on teisel poolajal saanud paaril korral äärelt tsenderdada ja kasti sööta, kuid seni on otsustavad söödud jäänud väga kehvaks. Kuid kodumeeskond on tegemas kahte vahetust ja peagi saab platsile duo Anier-Liivak.

20:24
Eigo Kaljurand

Tuleb kohtumise esimene vahetus, kui väravalööja Katcharava tuleb välja ja sisse tuleb Elguja Lobzhanidze.

20:24
Eigo Kaljurand

Gruusia tõmbab Eesti kaitse ribadeks ja tuleb terav tsenderdus värava ette, kuid kodutiimi õnneks pole sealt ühtegi punast särki.

20:21
Eigo Kaljurand

Khvicha Kvaratskhelia võtab paar meest ette ja üritab kaugelt paremaga, kuid löök läks selgelt mööda.

20:17
Eigo Kaljurand

Tund mängitud, Vassiljev annab karistuslöögist tsenderduse ja vastaste väravavaht püüab palli väga lihtsalt. Kui Voolaid sõnas eile, et standardeid harjutati trennides rohkelt, siis täna seda küll näha pole.

20:15
Eigo Kaljurand

Tunjov tuleb äärelt läbi, lükkab kõrvalt vabaks jooksnud Zenjovile, kes.... on suluseisus. Iseloomustab mängu hästi. Aga seda peab küll ütlema, et Eesti on märgatavalt rohkem mängus kui avapoolajal. Nüüd oleks vaja saada mõni ohtlik pealelöök ja hakkaks äkki looma.

20:13
Eigo Kaljurand

Teist poolaega on mängitud kümme minutit ja ei saa öelda, et midagi silmapaistvat juhtunud oleks. Pigem näib, et tiimid pingutavad selle nimel, kes saab pallivaldamine enda kätte. Paari korral on nii Eesti kui Gruusia kasti saatnud tsenderdusi, kuid need on olnud päris lahjad ja midagi ohtlikku pole juhtunud.

Loe rohkem