Robert Virves näitas, et kuulub rallimaailmas eliittalentide sekka.Foto: Mari Luud
WRC
6. september 2020, 15:50

ÕL RALLY ESTONIAL | 20aastane eestlane säras mitmesaja inimese annetuse toel

Robert Virves säras Rally Estonial noortele mõeldud JWRC klassis, kus hoidis pikalt esikohta, kuid langes 14. kiiruskatse rehvipurunemise tõttu kokkuvõttes kolmandaks. Tema teekond võistlusele oli käänuline, kuid rallisõbrad aitasid 20aastase talendi unistusel täituda.

„Hetkel, kui tuli mõte siia rallile tulla, puudus meil igasugune eelarve. Puudujääk oli 101 protsenti. Tegelikult oli isegi nii, et meil oleks kogu kodune hooaeg peaaegu vahele jäänud,“ selgitas Virves.

JWRC tulemused Rally Estonial. Foto: Ekraanitõmmis

„Arutasime sõbraga, mida teha. Seejärel käis kõik väga kiiresti. Nägime, et Egon Kaur tegi fännide seas korjanduse ja mõtlesime, et ka meilgi pole ju midagi kaotada.“ Esialgu oli plaanis koguda 30 000 eurot, kuid peagi lisati plaanile ka Lõuna-Eesti rallil osalemine ning summa kasvas 45 000 eurole.

Robert Virves näitas, et kuulub rallimaailmas eliittalentide sekka. Foto: Mari Luud

„Lõpuks saime ühe kolmandiku eelarvest kokku annetajate abiga. See andis omakorda parema võimaluse suhelda suuremate toetajatega. Mõned võtsid ise ühendust ja pakkusid abi. Annetajad andsid arvestatava põhja, et edasi liikuda,“ selgitas ta. „Annetajaid oli kokku umbes 255... Julgen öelda, et nad kõik moodustasid siin rallil minu meeskonna.“

Täielikult läks aia taha samuti JWRC arvestuses osalenud Ken Torni võistlus. Rootsis kolmandana lõpetanud 26aastane saarlane lõhkus laupäevaste kiiruskatsete teisel läbimisel kaks rehvi, kuid kaasas oli vaid üks varuratas. Miks nii? 

„Üks varuratas kaalub vähem kui kaks... Ma ei kahetse, sest midagi sellist ei oleks osanud oodata. Oleks ja poleks... Täna tegime nii ja pole vaja kahetseda,“ tõdes Torn nukralt.

Kas ebaõnn võib panna põntsu ka edasisele karjäärile, sest üldarvestuses pole võimalik enam kõrget kohta püüda? „Täna on vara öelda, aga kasuks see kindlasti ei tulnud. Eks näis, kui palju see kahju teeb. See on osa meie spordialast.“

Robert Virves pani kõigi toetajate nimed autole! Foto: Mari Luud