Jüri VipsFoto: Red Bull Content Pool
Auto-Moto uudised
6. september 2020, 16:28

Jüri Vips jäi vormel 2 sarjas esimesena punktideta, võitja diskvalifitseeriti

Itaalias Monza ringrajal peetud FIA vormel 2 sarja sprindietapil sai DAMS-i võitskonnas sõitev Jüri Vips 9. koha. Esialgu etapi võitnud Dan Ticktum diskvalitseeriti võistluse järel, mistap poodumi kõrgeimale astmele tõusis britt Callum Ilott 

20aastane Vips alustas võistlust 11. kohalt. Suurema osa 21 ringilisest etapist sõitis ta üheksandal positsioonil, aga viimaste ringidega möödus temast venelane Nikita Mazepin ja esialgu lõpetas ta võistluse 10. Kohal.

Peagi selgus, et esimesena üle finišijoone veerenud Vipsi meeskonnakaaslane Dan Ticktum võeti võistluselt maha. Briti vormelil sai peale lõpujoone ületamist kütus otsa, mistap ei saanud tehnilised delegaadid võtta tema sõiduvahendist proove. Nõuete kohaselt peavad nad saama masinast vähemalt 0,8kg kütust, kuid Ticktumi vormelist tilgutati välja vaid 0,05kg.

Nii tõusis võitjaks britt Callum Ilott, kes edestas Christian Lundgaardi (+0,636) ja Mick Schumacherit (+1,952). Jüri Vips kaotas võitjale 15,022 sekundiga, punktikohast lahutas teda vähem kui sekund.

Red Bulli noortesüsteemi kuuluv Vips debüteeris vormel 2 sarjas eelmisel etapil Spas, kus oli nii tavasõidus kui ka sprindis 11. Eestlane asendab tiimis vigastatud indoneeslast Sean Gelaeli.