Neinar Seli.Foto: Aldo Luud
WRC
6. september 2020, 19:30

Kõik Rally Estonia kiiruskatsed läbi käinud suurärimees Neinar Seli: korraldus oli hämmastav

Rally Estonial kõiki kiiruskatseid vaatamas käinud Tartu suurärimees ja Eesti olümpiakomitee endine president Neinar Seli tõdes rallit kokku võttes, et korraldajad olid teinud ära hiilgava töö ning Lõuna-Eesti teedel sõidetud MM-etapp andis vägevaid emotsioone.

Kuigi korraldusmeeskonnal oli aega napilt kümme nädalat, et MM-etapp "valmis teha", said nad Seli hinnangul väljakutsega suurepäraselt hakkama.

"Tegelikult ma ei kahelnud algusest peale, et nad selle etapi korraldamisega nii lühikese ajaga hakkama saavad. Neil on varasemast aastatepikkune kogemus olemas ning on näha, et see tiim on väga hea, igaüks teab, mida ta ta tegama peab, ja see toimib. Nad tõestasid oma kogemust praktikas," tunnustas Seli. "Sõitsin kõik suuremad kohad läbi ja nägin, kui palju tööd on tehtud. Kõik oli detailideni läbi mõeldud. See korraldus oli hämmastav."

Seli ütles, et kiiruskatsete ajal oli näha, et pealtvaatajad olid positiivsed ning koroonaviiruse tõkestamiseks mõeldud reegleid täideti distsiplineeritult. Muidugi võinuks rallipeol rahvast rohkem olla, kuid koroona on ikkagi jätnud oma jälje ja sellega tuleb arvestada, nentis Seli.

Tema arvates suutsid eestlased rahvusvahelisele autospordiliidule ja WRC sarja promoootorile tõestada, et autoralli MM-etappi võib siin südamerahus ka järgmistel aastatel korraldada.

"Ma usun, et kõik lähevad siit ära ülimalt positiivse emotsiooniga," ütles Seli. "Meile oli see muidugi veel eriti positiivne, sest võit jäi koju, see viis emotsiooni eriti kõrgele."