Margus Hunt.Foto: Zumapress/Scanpix
Spordivaria
6. september 2020, 22:08

Margus Hunt praagiti Saintsist välja ja ta jääb ilma miljonist dollarist

Ameerika jalgpalli liiga NFL klubi New Orleans Saints teatas 53 koosseisu pääsenud mängijat ja eestlane Margus Hunt nende sekka ei kuulunud.

NFLi meeskonnad teatasid laupäeval 53 mängijat, kes mahuvad nende koosseisu. Suvel New Orleans Saintsiga lepingu sõlminud kaitsemängija Margus Hunt valitute sekka ei pääsenud, kuid samas jäi ta klubi treeningmeeskonda (practice squad).

Tiimi mahtumise korral teeninuks Hunt tänavusel hooajal garanteeritult üle miljoni dollari, kuid nüüd pani ta tasku vaid lepingu allkirjastamise tasu. Kui Saintsi peaksid tabama probleemid vigastustega või põhitiimi mehed ei vasta tasemele, siis on Hundil võimalik rassida ennast uuesti mängivasse koosseisu.

Nimelt on igal NFLi klubil 16 mängijast koosnev treeningtiim, kust atleetidel on võimalik ennast murda põhikoosseisu ja sinna kuulub ka 33aastane Hunt. Esialgu sai Karksi-Nuiast pärit vägilane küll kõva rahalise paugu, sest edaspidi teenib ta "vaid" 12 000 dollarit nädalas, vigastuse korral kaob ka see sissetulek.

Samuti on karjääris üle 13 miljoni taala teeninud eestlasel võimalik leida endale uus tööandja, sest teised klubid tohivad treeningmeeskondadest endale mängijaid napsata. NFLi hooaeg algab 10. septembril, kui kohutavad Houston ja Kansas City, New Orleans läheb kolm päeva hiljem kokku Tampa Bayga.