Novak Djokovic aitamas joonekohtunikku.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
6. september 2020, 23:44

VIDEO | Draama US Openil: palliga kohtunikku löönud Djokovic diskvalifitseeriti!

USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel esimese asetuse saanud Novak Djokovici turniir lõppes neljandas ringis, kui ta lõi palliga joonekohtunikku ja diskvalifitseeriti.

Novak Djokovic juhib tennise meeste ATP edetabelit ja oli US Openi üks suursoosikuid, sest Rafael Nadal ja Roger Federer jäid turniirist eemale. Lisaks polnud serblane kaotusekibedust tundnud viimases 29 kohtumises, sealjuures oli ta võitnud kõik 26 sellel kalendriaastal peetud matši.

Asjatundjad eeldasid, et kohtumine hispaanlase Pablo Carreño Bustaga (ATP 27.) kujuneb talle lihtsaks jalutuskäiguks, kuid läks teisiti. Djokovic oli esimeses setis taga 5 : 6 ja nähtavalt endast väljas. 33aastane serblane võttis taskust palli ja lõi selle jõuga enda selja taha, tabades naiskohtunikku kõrri.

Kohtunikud otsustasid pika arutelu järel Djokovici diskvalifitseerida ja Carreño Busta pääses veerandfinaali. Maailma esinumber peab reketid kohvrisse pakkima ja eeldatavasti ootab teda kange rahatrahv. Viimati võeti Suure slämmi turniiril mängija maha 2000. aastal, kui Prantsusmaa lahtistel diskvalifitseeriti austerlane Stefan Koubek.