Jari Huttunen Leigo järvede vahel. Foto: Aldo Luud
WRC
7. september 2020, 00:23

Soome ralliäss sai Rally Estonia ajal isaks: und jäi väheks, kuid kiirust see ei mõjutanud

Pühapäeval lõppenud Rally Estonial jõudis soomlane Jari Huttunen WRC3 klassis teisele kohale, kui ta jäi 59 sekundiga maha rootslasest Oliver Solbergist ja edestas koduradadel sõitnud Egon Kauri. Mehe sõnul sai ta Rally Estonia ajal isaks ja ta üritab leida lähipäevil aega poja külastamiseks.

Üldarvestuses 11. kohale tulnud Huttunen võitles laupäeval mitmete muredega. "Mul oli terve päeva suuri probleeme roolivõimendiga. Autot oli raske juhtida ja tehniline viga põhjustas hüpetel ohtlikke olukordi. Ka turbo tegi terve päeva trikke ja kolmandal katsel purunes esirehv, nii et laupäev oli võitlus ellujäämise nimel," rääkis Huttunen enda kodulehel.

Pühapäeval tõusis 26aastane soomlane siiski poodiumile, sest Egon Kauril olid mitmed probleemid ja Kajeta Kajetanowiczi tegi avarii. "Ma ei julge öelda, et ilma probleemideta võinuks me võita, kuid on selge, et oleksime olnud Solbergile lähemal," jätkas Hyundai i20 R5 roolis istunud ralliäss. "Laupäeval sõitmine oli väga ebamugav, sest ma ei saanud rooli usaldada. Pühapäeval oli kiirus juba hea, kuigi turbo polnud ikka täiesti korras."

Jari Huttuneni hooaeg on tihe, sest juba järgmisel nädalavahetusel sõidab ta Poola meistrivõistlustel. Soomlane pole kindel, kas tal üldse õnnestub reede öösel sündinud poega vaatama minna.

"Loodetavasti on mul enne Poola minekut aega Kiuruvesil asuvat kodu külastada, sest ööl vastu laupäeva sündis mul poeg. See ei mõjutanud mu kiirust ühes ega teises suunas, kuid loomulikult ei saanud ma tol ööl piisavalt und," lisas Huttunen.