Johannes Vetter.Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
7. september 2020, 23:52

Ülivõimsa odakaare põrutanud Johannes Vetter: paremates tingimustes oleksin visanud üle 100 meetri

Saksamaa odaviskaja Johannes Vetter sai eile Poolas hakkama vägeva sooritusega, võites võistluse kõigi aegade teise tulemusega 97.76. Sportlane usub aga, et ideaalsetes tingimustes võinuks resulaat olla ka üle 100 meetri. 

27aastane Vetter, kes parandas oma kolme aasta vanust tippmarki (94.44) enam kui kolme meetriga, usub küll, et kuigi tehniliselt õnnestus vise täielikult, siis parema tuulega oleks ta oda ehk kaugemalegi lennutanud.

"See vise oli peaaegu täiuslik. Võistlustel polnud nii head tuuleolud kui olid Janil [Zelezny] 1996. aastal, mil ta maailmarekordi püstitas. Arvan, et sarnastes tingimustes oleksin visanud 100 meetrit. Eks järgmiste aastate jooksul ole näha, mis juhtuma hakkab," lausus Vetter telefoni teel Soome ajalehele Iltalehti.

Pühapäeval sooritatud võimas vise sisendas sakslasesse palju usku, et ta ühel päeval maailmarekordi (98.48) enda nimele võtta võib.

"See tulemus oli maailmarekordile lähedal ja ma usun, et võin selle purustada," sõnas Vetter.

188 cm pikkune Vetter otsustas selleks hooajaks viis kilo alla võtta, hetkel kaalub odaviskaja 101 kg. Liigne kehamass võib suurendada vigastusohtu. Sellele vaatamata, et sakslane kõhnem on, püstitas ta sel aastal rinnalt surumises võimsa rekordi: 225 kg.

"Kõige tähtsam on siiski viske ajastus ja tehnika. Pole tähtis, kas sa surud rinnalt 180 või 225 kg," lisas Vetter.