Glen Rice jr. (palliga) pidas Utena Juventuses vastu vähem kui nädala.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
8. september 2020, 12:40

PAHANDUS: Leedu kossuklubi vallandas NBA taustaga jänki, kes tuli purjus peaga trenni ja tahtis kakelda endise Kalev/Cramo mängijaga

Leedu korvpalli meistriliiga meeskond Utena Juventus vallandas ameeriklase Glen Rice jr.-i, sest too patustas nädala jooksul korduvalt alkoholiga ja soovis kakelda tiimikaaslasega.

"Glen ootab Leedusse tulekut. Ta soovib võimalust, tahab mängida ja näidata, et ta pole konfliktne inimene. Telefonikõnes tundus, et ta ta on tõsine, aga eks näis, kui ta hakkab treenima ja mängima," sõnas Utena Juventuse peatreener Eimantas Skersis 20. augustil portaalile 15min.lt, kui teatati Glen Rice jr.-i hankimisest.

Kunagise korvpallitähe Glen Rice'i poeg jõudis aastail 2015-2017 pidada NBAs 16 mängu, kuid tema edasist karjääri varjutasid mitmed skandaalid. Utena Juventus lootis, et 29aastane mängumees suudetakse ümber kasvatada, kuid reaalsus osutus vastupidiseks.

Probleemid algasid juba enne mehe Leetu jõudmist. Rice jr. jäi USAs maha esimesest lennust ja talle hangiti uued piletid. Teisel katsel jõudis ta Amsterdami, kuid seal jäi Rice jr. maha jätkulennust. Tsirkus jätkus Leedus.

198 cm ääremängija läbis kohustusliku koroonatesti ja pidanuks jääma isolatsiooni, kuid selle asemel läks ta juba esimesel õhtul tutvuma kohaliku ööelu ja baaridega. Peagi virises Rice jr. Instagramis talle eraldatud korteri ja treeningtingimuste üle.

Utenast 90 km kaugusel asuva Vilniuse ööelu jättis mehele nii sügava mulje, et Juventuse esindajate sõnul oli mees joobes nii hommikustel kui õhtustel treeningutel. Utena klubi karikas hakkas üle ajama pühapäeval, kui ta tuli hommikul lõhnadega trenni, õhtuse harjutuskorra ajaks oli Rice jr. juba korralikult tongis.

Meeskonnaliikmete sõnul oli mängijaga harjutamine võimatu, sest ta pläkutas järjepidevalt, naeris ja kukkus palliplatsil iga väiksema puute peale. Kuigi tal oli konflikte treenerite, juhtkonna ja mängijatega, siis viimaseks piisaks karikas oli olukord, kui ta soovis peale trenni kakelda endise Kalev/Cramo keskmängija Mindaugas Kupšasega. Mehel paluti seepeale lahkuda nii trennist kui klubist ja ta leping lõpetati päevapealt.

"Ta on ettearvamatu ja tal on elus palju probleeme. Me võtsime riski ja see ei tasunud end ära. Tsirkus on läbi. Nüüd peame leidma kellegi, kes tahab mängida korvpalli, mitte tegeleda lollustega," ütles Utena Juventuse direktor Eimantas Skerskis.

Leedu meedia sõnul oli Rice jr. meeskonna kalleim mängija ja teeninuks 7000 eurot kuus. Ta valiti 2013. aastal NBA draftis 35. mängijana, tema viimane enam-vähem pädev hooaeg oli kaks aastat tagasi, kui ta oli Iisraeli liiga parim korvikütt.