Eesti koondis eelmisel laupäeval kodus Gruusia vastu mängimas.Foto: Erki Parnaku
Jalgpall
8. september 2020, 20:52

Eesti algkoosseis teada!

Eesti nukker seeria jätkus: võõrsil jäädi 0:2 alla Armeeniale

Eesti jalgpallikoondis kohtus täna Rahvuste liiga mängus võõrsil Armeeniaga ning vastu tuli võtta järjekordne kaotus, kui tänased numbrid olid meie poolt vaadatuna 0:2.

Mäng algas kiirelt Eesti väikese võimalusega, kuid seejärel ei suudetud enam kuidagi ohtlikke olukordi luua ja kogu mängu jooksul saadi raamidesse vaid kaks lööki. Väga teravalt ei suutnud alustada ka kodus mänginud armeenlased, kuid väravaesise söötude pingpongiga mindi 43. minutil siiski kohtumist juhtima.

Avapoolaja järel oligi seis 1:0 ning eduseisu kätte saanud armeenlased alustasid ka teist poolaega paremini. Teisel poolajal tõid Eesti poolt mängu elu juurde sisse vahetatud Henri Anier ja Konstantin Vassiljev, kuid Wbeymari 65. minuti tabamus tähendas siiski, et Armeenia võitis kohtumise 2:0.

Paraku on tänane kaotus vaid järjekordne mäng nukrate numbrite reas. Võidurõõmu pole meie mehed juba ammu maitsta saanud: viimane võit pärineb eelmise aasta märtsist, kui maavõistlusmängus alistati 1:0 Gibraltar. Ametlikes mängudes saadi viimati võit kirja aga 2018. aasta novembris, kui Rahvuste liigas mängiti 1:0 üle Kreeka.

Kaotusi on nüüd vastu tulnud võtta viies järjestikkuses mängus, viimane viigipunkt saadi kirja mullu oktoobris Valgevene vastu. Nukker on seis ka väravate löömise sektoris: seitsmes viimases mängus pole Eesti mehed kordagi jalga valgeks saanud, viimane värav pärineb eelmise aasta septembrist, kui skooriti Valgevene vastu.

Et pilt oleks veidi selgem, heidame ka koondpilgu kõikidele koondise mängudele, mis on peetud alates 2018. aastast. Koos tänasega on neid mänge 26 ja Eesti saldos on neli võitu, viis viiki ja 17 kaotust. Väravatevahe: ise oleme 26 mänguga löönud 13 väravat, enda selja tagant välja korjanud 46 palli.

Järgmisena ootab Eesti koondist ees maavõistlusmäng Leeduga, see kohtumine peetakse A. Le Coq Arenal 7. oktoobril. Rahvuste liigas kohtub Eesti 11. oktoobril Põhja-Makedooniaga, kolm päeva hiljem mängitakse taas Armeeniaga. Novembris on kõigepealt 11. kuupäeval kavas sõprusmäng Itaaliaga ja sellele järgnevad kaks Rahvuste liiga matši: 15. novembril Põhja-Makedooniaga, 18. novembril Gruusiaga.

20:51
Ohtuleht

Mäng on lõppenud! Armeeniale 2:0 võit.

20:47
Ohtuleht

89. minut - Armeenia puurilukk Yurchenko saab kollase kaardi ja Eestile kasti kõrvalt karistusköök. Seda läheb andma Vassiljev, aga see lendab täiesti üle kõikide meie meeste otse auti....

20:38
Ohtuleht

80.minut - Barseghyan möllab ja lööb peale, aga meie õnneks siiski mööda. Praegu veel. 10 minutit on jäänud, meie väravat on küll üsna keeruline näha sündimas....

20:35
Ohtuleht

78.minut - Sinjavski saab peale lüüa! Aga pall kindlalt üle värava....

20:34
Ohtuleht

76.minut - Bichakhchyan saab peale lüüa, meie mehed on kaitses passiivsed. Aga õnneks paneb armeenlane löögi mööda.

20:30
Ohtuleht

72. minut- vahetus Armeeniale: sisse Bayramyan, välja Ghadimyan.

20:29
Ohtuleht

71.minut - Sappinenil on võimalus! Hea pall Vassiljevilt, paremalt poolt saab Sappinen löögile, aga nurk oli võibolla liiga terav ja väravat ei sünni....

20:25
Ohtuleht

Vaid minut pärast väravat Armeenial taas võimalus, kodumeeskond on saanud hea hoo sisse...

20:24
Ohtuleht

Eesti reageerib kiirelt: Antonov saab puhkama, Vassiljev sisse.

20:24
Ohtuleht

Väravaolukord algab sellest, et Baranov hüppab pallist mööda, Hein suudab siiski rünnaku tõrjuda, aga pall jääb vastastele; sööt suudetakse mängida Wbeymarile ja kaugelt põrkab löök postipõrkest sisse. Kahju, väga kahju.

20:22
Ohtuleht

65.minut - Armeenia ees 2:0........

20:22
Ohtuleht

64.minut - Koryan välja, sisse Bichakhchyan.

20:20
Ohtuleht

62.minut- Tunjov välja, Anier sisse.

20:18
Ohtuleht

60.minut - Armeenia nurgalöök, aga Baranov klaarib selle peaga.

20:16
Ohtuleht

58.minut - Hambartsumyan teenib Armeenia poolt kollase kaardi.

20:15
Ohtuleht

57.minut - Armeenia nurgalöök, aga see õnneks kuhugi ei jõua.

20:14
Ohtuleht

57.minut - Barseghyan lööb peale, aga Hein tõrjub!

20:10
Ohtuleht

53.minut - nurgalööki annab Tunjov: päris hea keriv pall värava alla, aga Ainsalu ei jõua siiski päris õigesse kohta oma jooksuga.... Kahjuks väravat ei sünni.

20:10
Ohtuleht

52.minut - teenime mängu esimese nurgalöögi!

20:07
Ohtuleht

Vastastel rünnakuvõimalus ja sööt tuleb läbi, aga Baranov saab vahele.

Loe rohkem