Novak Djokovic pärast õnnetut juhust kontrollimas, kas joonekohtunikuga on kõik korras.Foto: Danielle Parhizkaran/Scanpix
Tennis
8. september 2020, 17:21

Palliga kohtunikku löönud Djokovic kaitses oma ohvrit

Meeste tennise esireket avaldas oma sotsiaalmeedias postituse, kus palus, et inimesed ei kiusaks ega räägiks taga joonekohtunikku, keda serblane kogemata palliga lõi.

USA lahtistel meistrivõistlustel leidis aset kummaline intsident, kui meeste esireket Novak Djokovic vihastas neljanda ringi kohtumises ja lõi palli oma selja taha. Paraku ei näinud kolmekordne USA lahtiste võitja, et täpselt tema palli trajektoorile sattus üks naissoost joonekohtunik, kes sai palliga löögi kõri pihta. Kuigi Djokovic oli kiire naise ees vabandama, otsustati turniiri suursoosik diskvalifitseerida ja sellega leidis Djokovici tänavune turniir ootamatult kiire lõpu.

Meeste esireket kirjutas juhtunu järel oma sotsiaalmeedias, et on kurb ja sees on tühi tunne. Oma postituses ei avaldanud Djokovic naiskohtuniku nime, kuid kuidagi jõudis see siiski Serbia meediasse ja seejärel asusid maailma esireketi fännid naist sõimama ja ründama. „Häbi sul olgu. Oled kurjust täis vanatädi,“ oli üks sõnumitest, mis naise Instagrami kontole jäeti. Samuti süüdistati joonekohtunikku halvas näitlemises ehk vihjati, justkui poleks ta tegelikult viga saanudki.

Djokovic ei jätnud aga asja sinnapaika ja avaldas oma kontodel uue postituse, kus palus naise kiusamise lõpetada. „Head fännid, tänad teid positiivsete sõnumite eest. Palun pidage meeles, et palliga pihta saanud joonekohtunik vajab samuti meie kogukonna tuge. Ta ei ole mitte midagi valesti teinud. Palun, et oleksite praegusel ajal tema suhtes eriti toetavad ja hoolivad,“ seisis serblase pöördumises.