11aastane Ander-Hubert Lauri tuli kolmandat korda juuniorite maailmameistriks.Foto: Arek Rejs
Auto-Moto uudised
9. september 2020, 10:39

Eesti jetisportlased võitsid EMilt seitse medalit ja juuniorite MM-tiitli

Eestlased võitsid Poolas toimunud jetispordi Euroopa meistrivõistlustelt seitse medalit ja ühe juuniorite maailmameistritiitli, teatab veemotoliit.

Juuniorite klassis SKI GP3.2 oli 11aastane Ander-Hubert Lauri tulnud tiitlit kaitsma juba teist korda. Esimeses stardis sai ta küll ilusti minema, aga kohtunike arvates oli tegemist valestardiga ja Hubertile määrati karistuseks 30 lisasekundit. Sõidu lõpetas Lauri kolmandal kohal. Teises sõidus hakkas streikima jeti mootor, kuid sellest hoolimata õnnestus lõpetada jälle kolmandal kohal.

Ungaris välja sõidetud edu hakkas sulama. Et tulla maailmameistriks pidi Lauri lõpetama viimases sõidus vähemalt esikolmikus. Viimaseks stardiks saadi masin tööle ja Lauri näitas, et kui masin töötab ja trahve ei anta, siis ei leidu talle vastast. Nii krooniti Lauri kolmandar korda SKI Junior GP3.2 klassi maailmameistriks.

SKI GP2 klassis näitas pidurdamatut hoogu Mattias Reinaas. Alles eelmisel hooajal juunioritega võidu sõitnud Reinaas näitas, et seal võidetud MM-tiitlid ei tulnud niisama. Reinaas võitis EM-sarjas kuuest sõidust viis ja tuli võimsa punktivahega Euroopa meistriks. SKI GP3 klassis pidi ta tunnistama ungarlase Barnabas Szabo paremust ja sai kaela hõbemedali.

Mattias Reinaas. Foto: Arek Rejs

Mattias Siimann osales tänavu EM-sarjas kahes võistlusklassis. Runabout GP4 klassis oli möödunud hooajast kaitsta Euroopa meistritiitel. Selle võimaluse võttis Ungari etapi avasõidus kokku jooksnud mootor, mistõttu ei saanud ta sealt punktigi.

Masinat ei saadudki korda, seega sõitis ja mõlemad etapid (Ungari aj Poola) lõpuni laenatud jetiga. Kahe etapi peale teenis Siimann kokku 97 punkti, mis andis talle kokkuvõttes pronksmedali. Hõbedamees Juan Carlos Martin Palau jäi nelja punkti kaugusele. Euroopa meistriks tuli kõik sõidud võitnud ungarlane Marcell Major.

Runabout GP2 klassis võistles Siimann esimest korda ning üllatas paljusid, kui võitis Ungari etapil esimese sõidu. Edasi enam nii libedalt ei läinud. Ungari etapi teine koht ja Poola etapi kuues koht andsid sarja kokkuvõttes Siimannile pronksmedali. Hõbedale tuli leedulane Tomas Gurksnys ja Euroopa meistritiitli võitis Daniel Lasselsberger Austriast.

Mattias Siimann. Foto: Arek Rejs

Jasmiin Üpraus alustas EM-sarja SKI Ladies GP1 klassis alustas Ungari etapil teise kohaga. Poolas võitis ta nii kvalifikatsiooni kui ka esimese sõidu. Teine start ebaõnnestus ja sõidust tuli kuues koht. Viimase sõidu lõpetas ta neljandana ja etapi kokkuvõttes tuli Üpraus kolmandaks. Samal positsioonil oli ta ka sarja kokkuvõttes.

"Väga tore on tõdeda, et konkurents naiste klassis on muutunud järjest tugevamaks!" sõnas Üpraus pressiteate vahendusel. "Võistlusmasinad on aja jooksul võrdsustunud ning järjest suuremat rolli mängib füüsiline vastupidavus ja julgus, mida meil jagub! Olgugi et meid tabas seekord natuke ebaõnne, andsime endast maksimumi ja võime Euroopa meistrivõistluste pronksmedaliga jääda väga rahule." 

SKI Veteran GP1 klassis tuli Euroopa meistriks Egon Üpraus ja Runabout Veteran GP1 klassis tuli hõbemedalile Margus Kesküla.