Mick Schumacher.Foto: Hamad I Mohammed/Scanpix
Auto-Moto uudised
10. september 2020, 08:58

Noor Schumacher istub oma isa legendaarse masina rooli

Sel nädalavahetusel näeb Itaalias peetava F1 etapi ajal seda, kuidas Michael Schumacheri 2004. aasta autosse istub tema poeg Mick Schumacher.

Vormel 1 karussell on sel nädalavahetusel jõudnud Itaaliasse, kus sõidetakse Toscana etapp. Kohaliku autotootja Ferrari jaoks on tegemist 1000. F1 etapiga ja selle puhul on plaanis pidustused, kuhu on kutsutud ka F2 sarjas kihutav Mick Schumacher, kes on loomulikult seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri poeg.

Pidustuste ühe osana toimub enne etappi demonstratsioonisõit, kus noor Schumacher istub oma isa 2004. aasta Ferrari rooli - tegemist on masinaga, millega Schumacher võitis oma seitsmenda ja ühtlasi viimase F1 tiitli.

Lisaks sellele, et garaažist aetakse välja Schumacheri legendaarne vormel, on pidustuste ühe osana muudetud Ferrari praeguste sõitjate Sebastian Vetteli ja Charles Leclerci masinate välimust. Nimelt on meestele sõitmiseks antud vormelid seekord veinipunast karva, sest just sellist värvi olid Ferrari esimesed masinad vormel 1 sarjas.