Novak Djokovic USA lahtistel kohtunikuga rääkimas.Foto: Danielle Parhizkaran/Scanpix
Tennis
10. september 2020, 09:24

Endine esireket lajatas: Djokovic on mees, kes tahaks Bambit näkku tulistada (1)

Endine USA tennisist Andy Roddick sõnas, et värskelt USA lahtistelt meistrivõistlustelt eemaldatud Novak Djokovic on tennisemaailma pahapoiss, kes oleks valmis isegi armsat hirvepoissi Bambit näkku tulistama.

33-aastase Djokovici jaoks ei ole tänavune aasta olnud kerge. Esmalt korraldas ta juunikuus Aadria tuuri. Kuivõrd maailmas oli möllamas koroonaviirus, tekitas maailma esireketi turniir palju küsimusi ja hiljem ka pahameelt, sest mitu osalejat - nende hulgas ka Djokovic ise - nakatusid koroonaviirusesse.

Uuesti sattus Djokovic probleemidesse praegu toimuvatel USA lahtistel meistrivõistlustel, kus ta virutas neljandas ringis kogemata kombel palli oma selja taha, tabades sellega üht naissoost joonekohtunikku kõri piirkonda. Serblane tõttas kiirelt naist kontrollima, kuid võistluste peakohtunik otsustas turniiri soosiku siiski diskvalifitseerida.

Djokovici käitumist kommenteeris 2003. aasta USA lahtiste võitja Andy Roddick. „Suhtekorralduslikus plaanis on viimased kuus kuud olnud tema jaoks täielik häving,“ rääkis 38-aastane Roddick CBS Sports raadiole. „Kuna kõik on nii pikka aega armastanud Rafael Nadali ja Roger Federeri, on Djokovic praegu oma karjääris seisus, kus ta on tennise pahapoiss. Ta on paljude tennisefännide arvates mees, kes tahaks Bambit näkku tulistada.“

Roddick lisas, et USA lahtistel juhtunu oli Djokovici jaoks väga õnnetu olukord, kuid asja tegi hulluks serblase reaktsioon. „Mis mind häirib, on see, et ta vestles pärast 20 minutit kohtunikuga; ta ei tundunud naise kõri pärast just üleliia mures olevat; ja lõpuks keeldus ta veel ajakirjanikega rääkimast. Need asjad häirisid mind palju rohkem kui intsident ise,“ võttis ameeriklane juhtunu kokku.

Djokovic on intsidendi järel teinud oma sotsiaalmeedias mitu postitust, sealhulgas palunud oma fännidel toetada kõnealust joonekohtunikku, keda osad esireketi fännid on asunud interneti teel kiusama.