Sebastian Vettel.Foto: HANDOUTS/canpix
Auto-Moto uudised
10. september 2020, 12:06

AMETLIK: Vettel istub uuel hooajal Aston Martini rooli

Neljakordne F1 maailmameister Sebastian Vettel istub järgmisel hooajal Ferrari asemel Racing Pointi ehk uue nimega Aston Martini tiimi masinasse.

Ferrari on sel hooajal vormel 1 sarjas raskustes olnud ja eriti rohkelt on probleeme olnud Vetteli masinaga. 33aastane sakslane on kaheksa etapi järel hoidmas alles 13. kohta, sealjuures kahel etapil on ta sõidu pooleli jätnud ja parimaks tulemuseks on Ungaris välja sõidetud kuues koht. Kuulus Itaalia autotootja teatas juba varsemalt, et uuel hooajal nad enam Vetteli teeneid ei vaja ning nii asus neljakordne maailmameister otsima uut töökohta.

Juba varasemalt sahistati kuluaarides, et Vetteli uueks tööandjaks saab Racing Point, mis uuest hooajast kannab Aston Martini nime. See omakord tähendas, et üks tiimi praegustest sõitjatest - Lance Stroll või Sergio Perez - oleksid pidanud oma koha Vettelile loovutama. Kuivõrd tiimi üheks juhiks on Lance Strolli isa Lawrence Stroll, tundus loogiline, et meeskonnast peab lahkuma Perez.

Kui varasemalt oli Perez oma sõnavõttudes kindel, et tema ei ole kuhugi minemas, sest leping tiimiga kestab 2022. aastani, siis eile õhtul tuli mehhiklane välja uudisega, et tema ja Racing Pointi koostöö on siiski uuest hooajast läbi. Ei pidanud kaua ootama, kui juba täna tuligi ilmsiks uudis, et Vettel istubki peagi Racing Pointi masina rooli.

„Olen rõõmus, et saan viimaks seda uudist jagada,“ vahendasid erinevad F1 portaalid sakslase sõnu. „Olen väga uhke, et saan öelda: 2021. aastal saab minust Aston Martini sõitja. See on minu jaoks uus seiklus legendaarse autotootja juures. Tiimi selle aasta tulemused on muljetavaldavad ja usun, et tulevik paistab veel helgem. Lawrence Strolli energia ja pühendumus sellele alale on inspireerivad ning usun, et koos suudame luua midagi väga erilist. Armastan F1 sarja endiselt palavalt ja mu ainuke motivatsioon on olla sõitjaterivi ees. Aston Martiniga seda teha on suur privileeg,“ rääkis Vettel.