Andrea AdamoFoto: Martin Ahven
WRC
11. september 2020, 16:23

Hyundai tiimipealik Adamo: Neuville vääriks MM-tiitlit

Thierry Neuville'i Rally Estonia ebaõnnestus, kui ta sõitis rajalt välja, lõhkus auto vedrustuse ja katkestas. Hooaja kokkuvõttes kukkus belglane viiendale kohale ja näib olevat suurest mängust väljas. Hyundai tiimipealiku Andrea Adamo sõnul vääriks ta hoolealune MM-tiitlit.

Thierry Neuville'i Rally Estonia läks aia taha, sest laupäeval pidi ta katkestama ja pühapäevasel Power Stage'il tabasid teda tehnilised probleemid, mistap sai ta tabelisse kirja ümmarguse nulli. Nelja ralli järel on belglane kokkuvõttes viiendal kohal, jäädes Toyota Sebastien Ogier'st maha 37 punktiga.

Hyundai meeskonna boss Andrea Adamo kinnitas Belgia kanalile RTBF, et tegelikult vääriks Neuville maailmameistritiitlit. "Minu silmis on Thierry tippsõitja. Ta näitas nädalavahetusel, et hea autoga suudab ta ka kiiretel teedel võidelda võidu eest. Ütlen uuesti seda, mida olen varemgi öelnud. Thierry vääriks MM-tiitlit, sest ta on kõikjal kiire," ülistas Adamo.

Rally Estonial võtsid Hyundai piloodid Ott Tänak ja Craig Breen kaksikvõidu, mistap tõusti tootjate arvestuses Toyotast vaid viie punkti kaugusele. Adamo loodab, et MM-sarjas viiel korral teiseks jäänud Neuville panustab hooaja lõpus just meeskondliku tiitli võitmisesse.

"Tuleb meeles pidada, et Thierryl on Türgis väga hea stardipositsioon. Samuti tuletan meelde, et meie ülesanne on võita tootjate arvestuses. Thierry mängis eelmisel aastal selles üliolulist rolli ja tegi selle võimalikuks. Olen kindel, et ta annab ka tänavu endast kõik," lausus Adamo.

Tiimipealiku sõnul pandi Rally Estonia edule alus Mehhikos, kus tippkonkurentsis oli vaid Ott Tänak. Seejärel pidas Adamo meeskonnaga kriisikoosoleku.

"Me hooaeg muutis suunda Mehhikos, kus istusime pühapäeval maha. Koosolek kestis umbes kuus tundi, panime kõik mured lauale ja arutasime neid. Rääkisime asjadest ausalt ja koostasime nimekirja kõigest, mida autos tuleb muuta," paljastas Adamo.