Helsingi Jokerit 2018. aastal Tondiraba hallis.Foto: Martin Ahven
Jäähoki
11. september 2020, 17:36

Koroonakriis KHLis: Venemaa klubist avastati mitu nakatunut, Jokerit pandi kaheks nädalaks karantiini

Jäähokiliigat KHL tabas koroonakriis, kui seitse Nižnekamski Neftehimiki mängijat andsid positiivse proovi. Edasi lükati nii Venemaa klubi kui nende eelmise vastase Helsingi Jokerite kohtumised, sealjuures jäävad soomlased kaheks nädalaks karantiini.

Nižnekamski Neftehimik mängis kolmapäeval Helsingis Jokeritega, seejärel sõitis Venemaa meeskond Riiga, kus anti seitse positiivset koroonaproovi. Liiga korraldusel tehti kordustestid, mis tunnistasid kolm neist valepositiivseteks.

Ajalehe Iltalehti sõnul läbisid ka kõik Jokerite mängijad neljapäeval koroonatestid, aga need osutusid negatiivseks. Soome võimude korraldusel peab meeskond siiski jääma kaheks nädalaks karatiini. See lööb omakorda uppi KHLi kalendri, sest edasi lükkuvad nende kohtumised Severstali, Metalurgi, Vitjazi ja CSKAga. Samuti jäävad ära Neftehimiki lähiaja matšid.

Jokerite peatreener Lauri Marjamäki jäi Ilta-sanomatele antud intervjuus väga napisõnaliseks ja ei soovinud olukorda liialt kommenteerida. "Jälgime täna saabunud pressiteadet. Positiivne on see, et meeskonna eilsed koroonatestid olid negatiivsed. Tegelikult tahavad kõik olla terved ja mängida. Oleme õnnelikud, et jõudsime kaks matši pidada. Mul pole klubi pressiteatele midagi lisada," lausus Marjamäki, kelle sõnul pole veel selge, mis järgnevatel nädalatel saab ja palju neil treenida õnnestub.

Soome rahvusringhäälingu YLE teatel ööbisid Neftehimiki mängijad Helsingi lähistel Kirkkonummis Hotel Långvikis. Sealjuures peatusid mängijad korrusel, kus viibis samal ajal ka teisi külalisi. Hotelli esindaja sõnul olid atleetide toad omaette tiivas, kuhu nad siirdusid fuajeest läbi käimata.

YLE andmeil see päris tõele ei vasta. Nende sõnul sõid Neftehimki mängijad hotelli lobby's, mis oli teistest külastajatest piiratud vaid köiega ja kus inimesed ootasid näiteks lifti.

Hotelli juhatuse esimehe Inka Uusitalo-Raoulti lükkas need süüdistused tagasi. "Kolmanda korruse liftid ja söögituba olid köiega isoleeritud. Lifti ootavate teiste klientide ja söögitoas olnud mängijate vahel oli mitu meetrit ohtutut vahet. Seal oli ka politseinik, kes veendus, et keegi trossist määda ei läheks," rääkis ta.

KHL pole veel ametlikult teatanud, kas ja millal edasi lükatud mängud ära peetakse.